Volkswagen lucrează la sisteme de parcare și reîncărcare automate

Grupul german Volkswagen vrea ca mașina ta electrică să poată să-și caute locul de parcare singură și să-și reîncarce bateriile fără ajutor uman. Împreună cu Insititutul Federal de Tehnologie din Elveția, Bosch și alte câteva companii internaționale, Volkswagen demarează proiectul V-Charge.

Punctul principal constă în dezvoltarea unei tehnologii capabile să găsească locurile libere în cadrul unei parcări special amenajate, să parcheze, iar mai apoi, să demareze procesul de reîncărcare (doar în cazul în care vehiculul este electric).

Astfel, șoferul va coborî de la volan la intrarea în parcare, iar mașina va face restul de treabă primind o serie de comenzi prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul inteligent. Baza tehnologiei constă în aceeași suită de senzori și camere video care au dat naștere la proiectele vehiculelor autonome.

Tehnologia nu va utiliza un semnal GPS, hărțile 3D ale parcării fiind memorate de vehicul. Sistemul prin care mașina va funcționa are la bază 4 camere video cu unghi larg, două camere stereo și 12 senzori care funcționează cu ultrasunete.

În cazul vehiculelor electrice, după reîncărcarea completă, acestea vor pleca din zona respectivă pentru a face loc și altor mașini.

Adaugă un comentariu