Volkswagen produce aproape la fel de multe mașini cât produce fabrica Wolfsburg cârnați

Aceasta nu este altceva decât o demonstrație convingătoare a puterii de producție Volkswagen.

Citește și:

Volkswagen încă are de plătit după Dieselgate: amendă-record în Canada!

Volkswagen lansează un nou brand pentru piaţa chineză

Volkswagen prefigurează breakul viitorului cu ID Space Vizzion

Schimbare majoră la Volkswagen: TOATE modelele vor primi standard această dotare

Primele schițe ale noului Volkswagen Caddy: debutează în 2020

A mai trecut un an, e timpul să reluăm mica poantă cu Volkswagen și cârnații. Știți care este produsul Volkswagen cu cel mai mare număr de producție? Da, exact: cârnații!

Fabrica din Wolfsburg îi produce încă din 1973, inițial ca metodă de eficientizare a costurilor (firește!). Anul trecut, aici s-au produs nu mai puțin de 6,8 milioane de bucăți.

Însă poate mai impresionant  decât asta este numărul total de autovehicule pe care Volkswagen l-a asamblat în 2019, pe toate cele 50 de linii de producție din întreaga lume: 6,2 milioane!

Din fabrica Wolfsburg, care se întinde pe 6,5 kilometri pătrați, pleacă în fiecare zi 1.800 de mașini, la a căror asamblare au contribuit 4.000 de roboți și 63.000 de oameni. Puse în șir indian, mașinile produse într-un an aici forma o coadă care s-ar întinde de la New York la Las Vegas – 4.000 de kilometri.

Aceste informații, plus multe altele, sunt împărtășite în primul episod din seria Hammond’s Big, difuzată pe Discovery, în care fosta vedetă Top Gear prezintă lucruri impresionant de mari.

Exact ca și autoturismele Volkswagen, cârnații pot fi comandați în showroom: trebuie doar să soliciți „piesa’ 199 398 500.

Adaugă un comentariu