Volkswagen va relua importurile auto după 17 ani pe piaţa din Iran

Volkswagen va relua importurile auto după 17 ani pe piaţa din Iran începând cu luna august. Grupul german a încheiat un acord cu partenerul său iranian Mammut Khodro şi pentru început vor ajunge în Iran modelele Tiguan şi Passat. Mammut Khodro importă şi camioanele companiei Scania aflată în portofoliul VW, anunţă grupul german printr-un comunicat de presă

“Prin revenirea la Iran, marca Volkswagen completează un alt loc gol pe harta globală a autovehiculelor, consolidând astfel prezența noastră internațională și, în același timp, luăm cele mai noi modele cu caracteristici premium pentru clienții noștri iranieni “, a declarat Anders Sundt Jensen, manager de proiect pentru piața iraniană la Volkswagen.

Volkswagen va relua importurile auto după 17 ani pe piaţa din Iran marcând continuarea unei tradiții îndelungate pe piaţa locală: marca a fost deja o viziune familiară pe drumurile iraniene încă din anii 1950 cu Beetle, urmată de Bulli (anii 1960) și Gol (1990) înainte ca grupul german să se retragă complet din Iran în 2000.

Guvernul iranian estimează că după ridicarea sancţiunilor vor exista aproximativ 3 milioane de noi înregistrări pe piața auto locală anual pe termen mediu și lung.

Iranul – interes major pentru companiile europene

Companiile auto importante îşi pregătesc revenirea pe piaţa din Iran, după acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian în schimbul eliminării sancţiunilor. Şi producătorii auto francezi Renault şi PSA Peugeot Citroeon au anunţat că vor reveni în Iran după ridicarea sancţiunilor.

Pentru industria auto din România planul Renault de a reveni pe piaţa din Iran poate reprezenta o nouă oportunitate pentru Dacia. Anul trecut Renault a anunțat că va fi acționarul majoritar al companiei mixte înființată cu fondul iranian de investiții Industrial Development and Renovation Organization of Iran (IDRO). Societatea mixtă include o fabrică auto, cu o capacitate de 150.000 de vehicule pe an unde vor fi produse modelele Symbol și Duster din 2018.

Şi grupul PSA Peugeot Citroen, a semnat un acord cu compania iraniană SAIPA pentru a investi 300 de milioane de euro în dezvoltarea și producerea a trei modele Citroen.

Adaugă un comentariu