Volvo deschide un centru dedicat testarii elementelor de siguranta

Volvo loveste din nou! Constructorul suedez a deschis un centru dedicat sigurantei rutiere in care simuleaza la scara 1:1 toata tipurile de accidente in care pot fi implicate autoturismele.

Centrul de testare dedicat sigurantei rutiere se numeste AstaZero (Active Safery Test Area) si este amplasat in apropierea orasului Goteborg.

Prin intermediul acestui proiect, Volvo va testa toate sistemele de siguranta viitoare in toate scenariile posibile. In AstaZero, suedezii pot face teste in conditii de oras aglomerat, drumuri nationale si rurale sau autostrada. Conform oficialilor Volvo, centrul de testare are o suprafata de 2 kilometri patrati si este incercuit de o autostrada lunga de 5,7 kilometri conectata la un “oras”.

“Testarea sistemelor de siguranta in circumstante reale este o conditie necesara pentru dezvoltarea acestora. AstaZero va juca mai multe roluri importante: in afara faptului ca ne va ajuta sa punem in practica viziunea noastra asupra sigurantei, sa dezvoltam masini care nu fac accidente, <> ne va permite sa dezvoltam functii de siguranta care se adreseaza pietonilor si ciclistilor”, a declarat Anders Axelson, oficial Volvo.

Asa cum deja stiti, Volvo vrea ca pana in anul 2020, accidentele in care vor fi implicate modelele sale sa nu fie soldate cu raniti grav sau cu decedati, iar AstaZero este un pas major in aceasta directie.

Via | Volvo

Adaugă un comentariu