Volvo detaliaza sistemul hibrid de pe noul XC90

Volvo a prezentat noile detalii cu privire la versiunea hibrida a lui XC90. Botezat Volvo XC90 T8 plug-in hybrid, SUV-ul cu sapte locuri al suedezului, promite sa ofere o putere totala de 400 CP si 640 Nm.

Un lucru de remarcat consta in valoarea emisiilor de CO2. Astfel, petru 1 kilometru parcurs, hibridul suedez va elimina in atmosfera doar 59 de grame de CO2. Si in zona consumului de carburant XC90 T8 plug-in hybrid sta bine. Suedezul promite 2,5 litri de carburant pentru 100 de kilometri parcursi.

In ceea ce priveste performanta, XC90 T8 plug-in hybrid se lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde.

 

Cum functioneaza sistemul hibrid de pe Volvo XC90

De cum pornesti un XC90 T8 plug-in hybrid, sistemul va fi setat pe modul hibrid. Acesta este conceput pentru a utiliza atat agregatul cu combustie interna de 2,0 litri Drive-E, cat si pe cel eletric, totul pentru un consum de carburant redus. In modul electric, XC90 foloseste sistemul de baterii pentru alimentarea motorului electric de 80 CP si 240 Nm. In acest mod, SUV-ul suedez promite o autonomie de pana la 40 de kilometri.

In modul “Power”, XC90 T8 plug-in hybrid va oferi performante sporite, iar in varianta “Save”, sistemul va “ingheta” bateria si va conserva energia inmagazinata de aceasta pentru o utilizare ulterioara.

Adaugă un comentariu