Volvo prezintă un concept de siguranță pentru copilul tău

Volvo este unul dintre constructorii auto care inovează mereu în materie de siguranță. Acum, constructorul suedez, prezintă o soluție ingenioasă și foarte elegantă pentru transportarea copiilor.

 

Plecând de la ideea conceptului  XC90 Excellence Lounge Console Concept prezentat anul acesta, Volvo a gândit un sistem pentru a monta și transporta copilul în siguranță. Prin scoaterea completă a scaunului față, Volvo a creat spațiu pentru un scaun de copil special. Acesta este montat pe un suport special care permite ca scaunul să fie rotit sau poziționat în diferite poziții pe o șină pe care poate culisa. În lateralele sale, dar și sub el există spații pentru depozitare, unde pot intra jucăriile copilului.

Scaunul poate fi poziționat cu fața spre bancheta spate pentru a putea fi ușor de supravegheat de un adult care merge în spate și este foarte ușor accesibil din această poziție sau din exterior, pe la ușa față. Este clar că acest concept este unul de lux, pentru cei care își permit. După ce copilul crește, sistemul destinat special copilului poate fi înlocuit cu un scaun normal, iar mașina poate ajunge la forma ei originală.

 

În video clipul de mai jos, Volvo prezintă foarte clar toate funcționalitățile sistemului Volvo Excellence Child Seat Concept

 

Adaugă un comentariu