Volvo promite “mașina în care nu va muri nimeni”

Volvo, constructorul auto care construieşte cele mai sigure maşini din lume, trece la următorul nivel. Inginerii Volvo promit să aibă construită în 2020 “mașina în care nu va muri nimeni”.

În urmă cu o zi, SUV-ul Volvo XC90 a fost numit cea mai sigură mașină testată de EuroNCAP în 2015. Acest lucru le-a dat curaj reprezentanțulor Volvo care au făcut niște declarații incredibile prin vocea lui Lex Kerssemakers, CEO-ul biroului american al celor de la Volvo.

Într-un interviu acordat CNN, acesta a spus: “Nimeni nu va muri sau va suferi răni grave într-o mașină Volvo în anul 2020. Dacă v-ați întâlni cu inginerii suedezi, veți vedea că oamenii nu exagerează cu absolut nimic. Nu spun lucruri în care nu cred”.

În promisiunea lor ce pare “nebună”, inginerii Volvo se bazează pe sistemele de pilotaj autonom vor prelua controlul mașinii. Totodată, aceștia specifică faptul că șoferii nu vor fi obligați să folosească sistemele autonome în totalitate pentru a se simți în siguranță.

Potrivit unor informaţii publicate de CNN Money,  nouă mașini vândute pe piața din Statele Unite au reușit performanța de a nu înregistra niciun deces în accidente în ultimii patru ani.

Marca Volvo aparţine celor de la Zhejiang Geely Holding, cel mai mare constructor auto privat din China, încă din 2010, deşi sediul central a rămas în Suedia. Tranzacţia a fost evaluată la acel moment la suma de 1,3 miliarde de euro.

Vezi AICI IMAGINI cu Volvo XC90

Adaugă un comentariu