Volvo S90, V90 și XC90 primesc o nouă motorizare de bază, conectivitate Android Auto și noi sisteme de siguranță

Deși navele amiral ale mărcii Volvo, S90, V90 și XC90 sunt practic noi pe piață, constructorul suedez vine deja noi actualizări care să le sporească interesul clienților.

2. Volvo S90

Pleiada de sisteme de siguranță va fi completată de Slippery Road Alert, un sistem care analizează suprafața de rulare și preia informații de la alte mașini care rulează în față, atenționându-l pe șofer în cazul în care detectează că există un risc de derapaj. O altă funcționalitate nouă este Hazard Light Alert, care îl atenționează pe cel de la volan dacă ceilalți participanți la trafic au activat luminile de avarie, oferindu-i un timp suplimentar de reacție în caz de pericol.

volvo-v90-coss-country-14

La capitolul conectivitate, modelele Volvo vor dispune de-acum și de interfața Android Auto pentru conectarea unui smartphone care rulează acest sistem de operare la sistemul multimedia al mașinii. Această funcționalitate vine în completarea protocolului Apple CarPlay pe care modelele contructorului suedez îl au deja în lista de dotări. În plus, hărțile sistemului de navigație vor putea fi actualizate printr-o conexiune la internet, Volvo denumind această funcție Over-The-Air.

volvo-v90-coss-country-13

Nu în ultimul rând, S90, V90 și XC90 vor avea o nouă motorizare de bază, regăsită sub denumirea comercială D3. Aceasta promite un consum de numai 4,3 l/100 km pentru limuzina Volvo S90, iar emisiile de carbon se cifrează la 114 g/km. Acest propulsor poate fi comandat atât cu o cutie de viteze manuală, cât și cu transmisia automată cu șase rapoarte.

Volvo V90 Location Rear

Volvo V90 Location Rear