Volvo va oferi o gamă de cinci noi autovehicule electrice din 2019

Volvo va oferi o gamă de cinci noi autovehicule electrice începând din 2019 până în 2021 şi se va alinia astfel producătorilor care au deja în ofertă autoturisme full electric, plug in hybrid şi mild hybrid.

Ambiţiile Volvo sunt mari, compania anunţând printr-un comunicat de presă că îşi propune să vândă cel puţin un milion de unităţi cu propulsie full-electrică până în anul 2025.

Din cele cinci noi modele cu propulsie full-electrică planificate de compania suedeză, trei vor purta sigla Volvo şi două vor fi realizate de divizie de performanţă Polestar.

Pe lângă cele cinci noi modele full-electrice pregătite de Volvo, toată gama de propulsoare diesel și benzină va deveni mild-hibrid și va beneficia de  ajutorul unui motor electric, care va funcționa în cadrul unui sistem de 48 de volți. Suplimentar, ca și la gama actuală, vor exista și versiuni plug-in hibrid.

Presiunea normelor de poluare din ce în ce mai stricte este tot mai mare și este aproape imposibil ca acestea să fie îndeplinite, în viitor, fără aportul unor motoare electrice sub capotă, care să ajute clasicele motoare termice. Este din ce în ce mai clar că viitorul este electric, însă Volvo este primul constructor major care anunță că a luat o decizie, considerată de mulți, radicală.

Volvo a anunţat recent o nouă direcţie pentru divizia de performanţă Polestar din cadrul companiei. Volvo Polestar va deveni vârful de lance al suedezilor pentru dezvoltarea autoturismelor electrice performante.

Volvo Polestar va avea o nouă siglă şi va fi condusă de Thomas Ingenlath, acesta ocupând până acum poziţia de Senior Vice President Design în cadrul Volvo.

Adaugă un comentariu