Volvo XC60 devine o camera foto în mâinile unui câștigător al premiului Pulitzer

Volvo a colaborat cu fotograful și artistul Barbara Davidson, câștigătoare a premiului Pulitzer. Barbara a folosit pentru prima dată în lume o camera de sigurantă de la bordul noului Volvo XC60, realizând o colecție specială de fotografii.

Este prima dată când o mașină este folosită ca aparat de fotografiat de către un fotograf profesionist. Colecția Davidson, care conține aproximativ 30 de fotografii, a fost realizată cu ajutorul camerelor de securitate de la bordul noului XC60, reușind să capteze viața de pe străzile capitalei daneze dintr-o perspectivă complet nouă.

Fotografiile realizat astfel de Davidson au fost expuse săptămâna aceasta, într-o primă fază, la galeria Canvas Studios din Shoreditch (Londra), urmând ca această colecție să fie prezentată în mai multe țări pe parcursul acestui an.

“Colecția are în vedere două direcții. În primul rând, este un instantaneu al vieții urbane europene – în toată splendoarea sa. Și, în al doilea rând, intenționează să sublinieze contextul complex în care trăim. Cu ajutorul camerelor și a altor senzori de la bord, mașini precum Volvo XC60 fac viața modernă a orașului mai sigură atât pentru pietoni, cât și pentru alți participanți la trafic “, a spus Davidson.

Davidson, câștigătoare a premiului Pulitzer, deținătoare a premiului Emmy și fost fotograf din staff-ul ziarului Los Angeles Times, a decis să lucreze cu Volvo Cars ca rezultat al experienței personale pe care a avut-o cu acest brand.

Adaugă un comentariu