Volvo XC90 – Detalii noi despre cea de-a doua generatie a SUV-ului suedez

Mai sunt doar doua saptamani pana la prezentarea celei de-a doua generatii a lui Volvo XC90, iar oficialii suedezi au mai pregatit un set de detalii cu privire la viitorul SUV.

Daca pana acum am facut cunostinta cu motorizarile si cu tehnologiile de siguranta si asistenta de pe noul XC90, astazi a venit momentul sa cunoastem si platforma care va sta la baza viitorului SUV din Gothenburg.

Cea de-a doua generatie a lui Volvo XC90 va sosi alaturi de platforma Scalable Product Architecture (SPA). Acesta va reprezenta punctul de plecare pentru toate modelele producatorului suedez de la S60 si mai sus.

Citeste si: Volvo XC90 – Detalii complete despre motorizarile viitorului SUV suedez

volvo xc90 (1)

Platforma SPA este fabricata din materiale mult mai rezistente si mai usoare. De asemenea, structura compacta va permite instalarea randului de scaune cu numarul trei, care va putea gazdui persoane cu o inaltime de pana la 1,7 metri. Multumita structurii modulare, aceasta platforma va putea gazdui atat SUV-uri, sedanuri, dar si coupe-uri sau break-uri. De asemenea, arhitectura va fi maleabila si din punct de vedere al motorizarilor.

Noua generatie a lui Volvo XC90 va fi expusa in premiera internationala in cadrul Salonului Auto de la Paris, care isi va deschide portile la inceputul lunii octombrie.

Citeste si: Volvo prezinta sistemele de siguranta de pe viitorul XC90 (+video)

Adaugă un comentariu