Volvo XC90 a iesit din productie

Dupa 12 ani de productie si 636.143 de unitati vandute, Volvo XC90 a mai inchis un capitol din istoria fabricii suedeze din Torslanda.

Ultimul exemplar al SUV-ului scandinav nu va merge catre un client, ci catre Muzeul Volvo. Totusi, modelul suedez va continua sa traiasca, in China, unde va fi produs la uzina Daqing sub numele de XC Classic.

 

O scurta istorie a lui Volvo XC90

 

Povestea lui Volvo XC90, primul SUV al producatorului suedez, incepe in ianuarie 2001, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, cand scandinavii au prezentat prototipul Adventure Concept Car.

In luna noiembrie a aceluiasi an, Volvo prezenta cateva imagini teaser cu viitorul XC90, urmand ca in 7 ianuarie 2002, tot la Detroit sa facem cunostinta cu versiunea sa de productie.

Citeste si: Volvo XC90 – Detalii complete despre motorizarile viitorului SUV suedez

Inca de la inceputul carierei sale, SUV-ul suedez a fost iubit de multa lume, iar in 2005 devine cel mai bine vandut model Volvo cu 85.994 de exemplare comercializate.

In aprilie 2006, Volvo vine la Detroit cu o versiune revizuita a lui XC90, menita sa continue povestea de succes a primului sau SUV.

De-a lungul anilor care au urmat, Volvo XC90 a mai primit cateva modificari minore, insa 2014 este anul in care vom face cunostinta cu cea de-a doua generatie a sa.

Adaugă un comentariu