VW Taigun Concept: Mini SUV derivat din up!

VW prefigureaza introducerea in gama a unui SUV ultra-compact, pozitionat sub Tiguan.

 

Fratele mai mic al lui Tiguan, al carui concept a fost prezentat la Salonul Auto de la Sao Paolo, se va numi Taigun si va partaja platforma tehnica cu modelul de clasa mini Up!. Limbajul de design VW este bine conservat, rezultatul fiind o aparitie sofisticata si puternica. Cu dimensiuni de 3,86 m pe lungime, 1,73 m pe latime si 1,57 m pe inaltime, Taigun este compact, dar promite un spatiu interior generos, gratie ampatamentului de 2,47 metri. Volumul portbagajului este de 280 de litri, putand fi extins pana la 987 de litri prin ranatarea banchetei.

Cand va intra in productia de serie, Taigun se va bate cu rivali ca Opel Mokka, Chevrolet Traxx sau Fiat 500X. Unul dintre punctele cheie al succesului sau va fi un nou motor turbo cu trei cilindri, de 1,0 litru, care dezvolta 110 CP si un cuplu maxim de 175 Nm. Acesta va permite atingerea unor performante dinamice remarcabile, mai ales ca Taigun nu cantareste decat 985 kg. Astfel, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza 9,2 secunde, iar viteza maxima atinsa este de 186 km/h. Consumul mediu este inferior valorii de 4,5 l/100 km.

Taigun promite o garda la sol ridicata, care-i va permite abordarea in siguranta a bordurilor, dar VW nu pomeneste nimic despre eventualitatea unui sistem de tractiune integrala

Adaugă un comentariu