Zeci de români au scăpat de examenul auto cumpărându-și permise de conducere din Congo

Zeci de permise de conducere falsificate provenite din Congo au fost preschimbate în România, beneficiarii plătind sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 euro către membrii unei grupări, potrivit DIICOT.
Procurorii spun că permisele de conducere emise de autorităţile din ţara africană erau expediate în România printr-o firmă de curierat, iar românii care intrau în posesia permiselor de conducere străine obţinute fraudulos se prezentau la serviciile judeţene ale Direcţiei Regim Permise de Conducere sau la SPCRPCIV Bucureşti, unde documentele eliberate de autorităţile străine erau preschimbate cu permise de conducere româneşti.
Potrivit DIICOT, în această anchetă procurorii și polițiștii au făcut miercuri 41 de percheziții în București și în 19 județe, la locuințele unor persoane suspectate de aderare la un grup infracțional organizat, instigare la fals intelectual, participație improprie la fals intelectual, dare de mită, instigare la dare de mită, participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic, participație improprie la fals informatic, uz de fals și complicitate la uz de fals.
Conform procurorilor, o parte dintre membrii grupării se ocupau de intermedierea obținerii permiselor de conducere eliberate, fără îndeplinirea condițiilor legale, pe numele unor cetăţeni români, de către autoritățile competente dintr-o țară africană. Surse judiciare au precizat că este vorba despre Congo.
O altă parte a membrilor grupării se ocupau de racolarea românilor interesați să obțină astfel un permis de conducere. Astfel, români care nu aveau competențele necesare pentru a dobândi legal în România dreptul de a conduce au obținut permise de conducere pentru diverse categorii, inclusiv C, D sau E.
Sursa: hotnews.ro
taguri
Adaugă un comentariu