BMW 225i Active Tourer: Furios și iute

Cu putere de GTI și spațiu interior de monovolum, primul BMW cu tracțiune față este un mix interesant de premiere pentru constructorul bavarez. Test cu BMW 225i Active Tourer.

Designul este intrigant, forma – greu de încadrat, și totuși, acest model este, indubitabil, un BMW. Primul model cu tracțiune față al bavarezilor stârnește multe controverse, dar dacă Porsche face profit din SUV-uri diesel, de ce n-ar avea și BMW succes cu un monovolum, fie el și cu tracțiune față? Argumente sunt, germanii au căpătat experiență cu modele polivalente ca Seria 5 GT și Seria 3 GT și au ajuns la rang de artă cu Seria 2 Active Tourer.

După cum am arătat și în alte teste avându-l ca protagonist pe controversatul Active Tourer, acesta are un potențial impresionant ca mașină de familie, cu numeroase opțiuni inteligente și un spațiu interior optimizat la maximum. Banchetă culisantă, spătar fracționat 40:20:40 cu înclinare reglabilă, portbagaj cu podea pliabilă și o capacitate care poate atinge 1.510 litri, toate pe o lungime de numai 4,34 metri, sună impresionant, mai ales venind de la un producător de mașini sport.BMW 225i Active Tourer motor

Și mai impresionantă este motorizarea 225i pe care am condus-o acum. Unitatea pe benzină de 2,0 litri cu TwinPower Turbo a lui BMW 225i Active Tourer dezvoltă 231 CP și un cuplu maxim de 350 Nm, disponibil încă de la 1250 rpm. O mașină de familie cu multă personalitate, așadar. Și performanțe de GTI: 6,6 secunde pentru accelerația de la 0 la 100 km. Pe hârtie sună grozav, dar în practică, mai recunoaștem semnătura BMW?

Ei bine, asta depinde. Direcția este incisivă și cu un răspuns extrem de precis, dar… n-am mai condus niciodată un BMW cu reacții în volan. La această motorizare, torque steeringul este sesizabil, chiar dacă nu este suficient de pregnant pentru a deveni deranjant. În plus, la viteze de autostradă, caroseria înaltă își arată slăbiciunile, mișcările neglijente din volan aducând mișcări intempestive ale mașinii. Zgomotul la vânt este o altă consecință a particularității lui Active Tourer.BMW 225i Active Tourer interior

 

Verdict
BMW 225i Active Tourer impresionează în primul rând prin valențele sale practice. Puterea motorului turbo de 2,0 litri aduce performanțe de GTI, dar restul pachetului nu este la fel de bine pregătit să facă față acestor performanțe.

Adaugă un comentariu