CLS 63 AMG Shooting Brake: Vanatoare rapida

Nu e break, nici coupe, ci un fel de coupe cu un hayon imens. Englezii l-au botezat Shooting Brake, Mercedes a trecut la industrializarea conceptului. CLS Shooting Brake deschide o noua nisa. Cine ii va urma?

Concept Fascination prezentat la salonul de Paris in toamna lui 2008 a devenit realitate. Dupa ce a inaugurat segmentul coupe-urilor cu patru usi in 2004, Mercedes face un nou pas si ataca o noua nisa, a coupe-urilor break, asa numitele Shooting Brake.

Am condus in premiera versiunea de top CLS 63 AMG Shooting Brake echipata cu excelentul V8 bi-turbo de 525 CP. Timp de sase luni de la data lansarii va fi disponibila si versiunea Edition 1 cu 557 CP si 800 Nm.

Cu ecartament fata marit cu 56 mm fata de versiunile normale, jante de 19 inci incaltate cu pneuri de 235/35 pe fata si 285/30 pe spate si directie cu raport de demultiplicare mai mic care se adapteaza setarii suspensiei (Comfort, Sport sau Sport Plus), versiunea AMG ofera o stabilitate directionala exceptionala. Suspensia sport cu punte fata de tip McPherson si pneumatica pe spate, controlata electronic ofera un compromis superb intre tinuta de drum si confort. Cutia AMG automata cu sapte trepte si patru programe (Controlled Efficiency, Sport, Sport Plus si Manual) este cu adevarat foarte rapida doar pe modul manual, cand treptele se schimba de la padelele de aluminiu din spatele volanului multifunctional AMG cu trei spite imbracat in piele si alcantara si tesit in partea de jos.

Cu discuri ventilate si perforate de 360 mm la toate rotile (optional se ofera discuri ceramice), CLS 63 AMG promite o deceleratie de curse.

Motorul V8 suna superb in acceleratii si „bubuie’ efectiv la retrogradarile rapide de trepte. Cilindreea enorma se simte la acceleratii, pline de vitalitate si absolut fulminnate. Doar 4,4 secunde sunt necesare pana la 100 km/h.

Cu un volum al portbagajului de maxim 1550 de litri si optional cu o podea a portbagajului din lemn scump, ca la iahturile luxoase, CLS 63 AMG Shooting Brake nu e doar un GT de inalta performanta ci si un cruiser practic si stilat.

Mai multe despre toate versiunile CLS Shooting Brake in numarulo 18 din Auto Bild pe 4 octombrie.

 

Adaugă un comentariu