Contact – Renault Captur

Noua platforma a lui Clio a deschis orizonturi noi. Renault intra in segmentul SUV-urilor de clasa mica, dar cu un concept care pare mai apropiat de stilul unui crossover.

 

Nevoia de masini mici si eficiente face ca toti constructorii auto sa gaseasca noi segmente prin care sa ofera o paleta mult mai larga a produselor sale. Segmentul SUV-urilor de clasa mica este inca unul neexplorat, cei care au deja un model in aceasta clasa putand fi numarati pe degetele de la o singura mana. Deschizatorul de drum pentru crosoverul de oras ar putea fi numit Nissan Juke, iar asta este foarte important pentru ca, asa cum este bine stiut, Renault este intr-o stransa alianta cu producatorul nipon. Pentru Renault acest aspect s-a tradus printr-un avantaj clar in momentul in care a decis sa produca un astfel de model. Captur imparte aceeasi platforma tehnica cu noul Clio si are sub capota doar motoare turbo de cilindree mica.

Printre aspectele inedite ale interiorului remarcam torpedoul care nu se deschide ca unul clasic, ci se trage exact ca un sertar. Aceasta configuratie inedita pemite un volum pentru depozitare de 11 de litri, suficient de adanc pentru o geanta sau un laptop. Bancheta din spate este un alt aspect care aduce un plus in materie de modularitate. Ca si la Twingo, aceasta poate culisa inainte-inapoi pe o distanta de 160 mm, ceea ce permite optimizarea spatiului intre genunchi pasagerilor si bagajele din portbagaj. Portbagajul ofera un volum util de la 377 de litri pana la 455 de litri, in functie de pozitia banchetei spate pe sina culinsata. Totusi, in mometul in care este nevoie de volum maxim pentru portbagaj, spatiul pentru genunchi pasagerilor spate este destul de limitat. Alta usoara restrictie a interiorului este ca, in spate, spatiul exsitent intre usi este oarecum ingust, ceea ce va face dificila acomodare a trei pasageri. Odata rabatata bancheta spate, suprafata disponibila pentru bagaje nu devine plana, insa cu ajutorul unui planseu fundul portbagajului poate fi inaltat. Cu ajutorul acestuia, portbagajul poate fi impartit si in doua zone distincte pentru a putea separa anumite bagaje sau a le fixa mai bine. Un alt aspect inedit pentru interior este faptul ca scaunele sunt imbracate foarte elegant, fara a fi evident in huse usor de dat jos si de spalat la nevoie.

Pentru inceput, gama de motorizari ofera trei optiuni: 0.9 TCe (90 CP, 5 trepte manuala), 1.2 TCe (120 CP, 6 trepte cu dublu ambreiaj) si 1.5 dCI (90 CP, 5 trepte manuala, optional – 6 trepte cu dublu ambreiaj).

 

Pentru mai multe detalii despre motorizari si despre cum se conduce Captur citeste revista Auto Bild, nr. 9/2013, care apare pe piata joi, 16 mai.

Adaugă un comentariu