Test Drive: Opel Corsa OPC

Designul foarte puternic conturat și dinamica de top plasează Corsa OPC ca un veritabil etalon pentru segmentul hot-hatch de clasă mică.

 

Până nu demult, divizia OPC a celor de la Opel era recunoscută pentru faptul că modelele ce purtau acest acronim erau cele mai puternice din clasă la momentul lansării. Însă mereu au existat critici în ceea ce privește ținuta de drum, caracterul supravirator la limită sau direcția ce nu oferă suficient feedback, dar acestea nu au fost în van. De atunci, divizia OPC a schimbat macazul și am ajuns în momentul în care putem vedea rezultatele unei filosofii radical schimbate. Mașinile foarte rapide construite sub umbrela OPC nu mai pun accentul doar pe putere, ci și pe latura dinamică. Și nu doar oricum, ci la cel mai înalt nivel tehnologic.

corsa opc scaune recaro

Opel Corsa OPC – detalii tehnice

Motorul turbo de 1,6 litri dezvoltă 207 CP, cutia de viteze este reproiectată pentru o cursă cât mai scurtă, dar fără a omite acel sentiment că ceva mecanic lucrează în interior, iar amortizoarele, arcurile și întregul tren de rulare au fost optimizat în urma a zeci de mii de kilometri rulați pe celebrul Nurburgring, în colaborare cu cei de la Koni. Și asta nu este tot, deoarece Corsa OPC oferă acum un pachet denumit Performance, special creat pentru cei care caută orice strop de performanță la limită. În acest pachet, OPC oferă pentru Corsa jante de 18 inci (cu aceeași greutate ca a celor standard de 17 inchi), un sistem de frânare Brembo extrem de potent cu discuri față de 330 mm și un diferențial cu alunecare limitată, ce duce tracțiune punții față la un cu totul alt nivel.

Despre impresiile de conducere și detaliile exclusive de la evenimentul de lansare internațională poți să citești în revista Auto Bild, nr. 10/2015, care apare pe piață pe joi, 14 mai.

 

Verdict

Opel pare că a găsit rețeta perfectă. Corsa OPC face un progres uriaș în materie de performanțe dinamice, dar râmăne foarte plăcută în orice regim de utilizare. Și, ca un plus, arată excelent. Cu greu putem uita de jantele spectaculoase, de caroseria cu forme puternic conturate și de excelentele scaune Recaro.

 

 

Adaugă un comentariu