Rușii au (re)inventat janta invizibilă. O fi acesta startul unui nou trend?

Rușii de la Garage 54 nu se plictisesc niciodată: de data aceasta au vrut să afle dacă poți să-ți confecționezi jante din plexiglas. Răspunsul nu este încurajator.

Citește și:

Tuning pentru Lada Niva! Pe bune?

Tuning moldovenesc la Londra: un Lamborghini Huracan acoperit cu cristale

La capitolul experimente automobilistice, credeam că le-am văzut pe toate prin prisma fenomenului de personalizare numit tuning. Însă rușii de la Garage 54 nu adresează (doar) provocări de ordin estetic, ci și funcțional. Oarecum. Într-un clip anterior au „îmbrăcat’ o autoutilitară în ciment doar ca să verifice dacă astfel devine mai rezistentă.

Experimentul pe care îl vedem în clipul de mai jos nu este atât de distructiv, cu toate că are efecte negative puternice asupra direcției mașinii. Dar, așa cum ne-au explicat protagoniștii, acesta nu este un rezultat direct al exercițiului creativ, ci un efect secundar cauzat de o eroare de calcul.

Băieții de la Garage 54 s-au întrebat aici dacă poți să-ți confecționezi jante din plexiglas, un material termoplastic. Acesta este transparent ca sticla, însă nu dispune de aceleași proprietăți casante, ceea ce îl face mai rezistent la forțe. Pentru acest experiment, au folosit plăci de 20 de milimetri grosime.

jante transparente plexiglas garage 54

Rezultatul poate fi catalogat ca impresionant, mai ales dacă îl privim în ansamblu, adică împreună cu mașina-tester, în cazul acesta un Mercedes-Benz 190 E. Din păcate, nu l-am văzut testat așa cum ne-am fi dorit, din cauză că mașina… nu mai poate vira.

Această ingeniozitate estetică nu este neapărat nouă: în 2011, West Coast Customs (atelierul de tuning care a găzduit emisiunea Pimp My Ride) a finalizat un R8 inspirat de filmul Tron, care purta un set similar de jante. Nu știm dacă erau fabricate din același material – există și alternative mai rezistente, implicit mai scumpe la plexiglas – însă cert este că soluția tehnică este valabilă.

    postegro web says:

    very good jon bro. it helped me a lot tahnxss

    Kaylee Day says:

    Thank you for the awesome content, it’s always appreciated

    Nice post. I learn something totally new and challenging on websites

    very good jon admin. very useful to me tahnxss

    먹튀검증 says:

    꽁머니 홍보방,꽁 게시판,꽁머니공유,꽁5천,꽁1만, 환전 가능한 꽁머니 토토사이트를 공유하는 꽁타 커뮤니티 입니다.

    I’ve been struggling with [related challenge], and your post came at the perfect time. The tips you shared are actionable and backed by evidence. I’m excited to implement them!메이저사이트 순위

    Your blog has quickly become my favorite resource for [topic]. The in-depth analysis and thoughtful discussions you provide are unparalleled. Thank you for your dedication to excellence!토토사이트 가입코드

    Situs Toto says:

    For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.

    I just wanted to take a moment to say how much I appreciate your blog posts. They’re always well-written, informative, and keep me coming back for more. Keep up the great work!

    Awesome! Its genuinely remarkable post, I have got much clear idea regarding from this post

    Zion Houston says:

    very informative articles or reviews at this time.

    There is definately a lot to find out about this subject. I like all the points you made

Adaugă un comentariu