Cum poți plăti online impozitul la mașină sau amenzile, de acasă

În România s-au luat măsuri și mai drastice de izolare socială, pentru a lupta cu evoluția coronavirusului la noi în țară. Însă plățile trebuie făcute.

Citește și:

Protejează-te de coronavirus! Cum să-ți igienizezi mașina în timpul pandemiei

Reguli speciale pentru șoferii de TIR care vin din zonele puternic afectate de coronavirus

Cum reacționează uzinele Dacia și Ford la epidemia de Coronavirus?

Epidemia de coronavirus a redus semnificativ transporturile internaționale spre Italia

România a adoptat, de Luni, măsuri suplimentare de izolare socială, cea mai eficientă metodă de a reduce evoluția coronavirusului în țara noastră. Asta înseamnă, printre altele, că ghișeele instituțiilor de stat, dar și cele ale entităților private, își vor reduce considerabil programul de muncă. În unele cazuri se vor închide chiar. Așadar, ce facem cu plățile?

Din fericire, multe dintre acestea pot fi făcute online, ne reamintește avocatnet.ro prin seria de articole dedicate numită România Online. Cel mai facil mod de a face plăți online către instituțiile de stat este prin ghișeul.ro, platforma care înglobează multe dintre aceste instituții (pentru le verifica pe cele din orașul tău, accesează harta și alege județul).

Cert este că impozitele locale (pentru apartamente, case, terenuri, autoturisme), plățile pentru ANAF, cât și cele ale amenzilor de circulație (sau alte tipuri de amenzi contravenționale) pot fi plătite pe ghișeul.ro indiferent de județ, acestea fiind prezente în platforma online.

Pentru a-ți crea cont, ai nevoie doar de datele din buletin și de un card bancar activ. În cazul în care nu dorești să îți faci cont, plata on-line se poate face și fără a avea un cont — pentru impozite și taxe, cât și pentru amenzi. Însă în ambele cazuri este necesară introducerea datelor personale.

Adaugă un comentariu