Cum reacționează uzinele Dacia și Ford la epidemia de Coronavirus?

Auto Bild România a contactat reprezentații celor doi producători de automobile din țara noastră pentru a vă pune la curent cu felul în care decurg lucrurile în rândul celor două companii în contextul situației generate de Covid-19.

Notăm faptul că această solicitare a venit din partea noastră în urma anulării mai multor evenimente interne și internaționale de presă, precum și a anunțurilor făcute de mai mulți producători care și-au restricționat într-un fel sau altul activitățile, inclusiv pe cele de producție. Italienii de la Lamborghini au suspendat temporar toate activitățile la singura lor uzină, special pentru a preveni răspândirea acestui virus. Totodată, Vin Diesel a anunțat fanii săi că a fost amânată până în 2021 lansarea peliculei Fast 9, următoarea din celebra serie Fast&Furious.

Un bărbat aflat în izolare s-a urcat beat în mașină și a provocat un accident

Iar acestea sunt doar câteva dintre anunțurile pe care le-am avut în fața ochilor în ultimele zile și ne așteptăm să vedem mai multe asemenea anunțuri în viitorul apropiat.

Ford: „Sănătatea și siguranța angajaților, dealerilor, clienților și partenerilor noștri reprezintă o prioritate majoră pentru Ford. Avem echipe dedicate care monitorizează îndeaproape situația generată de coronavirus, inclusiv ultimele directive și îndrumări ale autorităților naționale și regionale, precum și în rândul furnizorilor noștri, astfel că planificăm și acționam în mod corespunzător. Continuăm să ne pregătim și să gestionăm situația, oferind informații angajaților noștri pe masură ce acestea sunt disponibile. În același timp, îi încurajăm pe angajați să se protejeze, luând o serie de măsuri preventive pentru a stopa răspândirea COVID- 19. Momentan uzinele noastre din afara Chinei operează în regim normal. Același lucru este valabil și pentru fabrica de la Craiova.

Departamentul de comunicare și relații publice din cadrul Ford România ne-a transmis și că a fost luată decizia restricționării călătoriilor interne și externe cu avionul și cu trenul. Accesul vizitatorilor în fabricile Ford la nivel global a fost restricționat suplimentar pentru persoanele care nu fac parte din companie. Numeroase evenimente interne și externe au fost amânate, iar anumite zone cheie din fabrică au primit instalații sanitare suplimentare.

Cei mai renumiți tuneri de motoare diesel au primit o amendă colosală

În ceea ce privește situația de la Dacia, răspunsul oficial a Direcției de Comunicare Groupe Renault România este următorul: ‘Uzina din Mioveni funcționează în parametri normali. Este dificil să estimăm impactul COVID – 19. Avem un dispozitiv de management împreună cu furnizorii și operatorii noștri logistici. Activitățile de Supply – Chain, Achiziții, Inginerie, Calitate sunt implicate pentru a veni cu soluții alternative, dacă acest lucru e necesar pentru continuarea activităților.
În conformitate cu restricțiile anunțate de către autorități la nivel național:
Evenimentele cu public intern numeros, programate până la sfârșitul lunii martie, au fost amânate. Angajații care nu sunt implicați în activitatea de producție au posibilitatea de a lucra de la domiciliu sau pot opta pentru program flexibil.

RAR: Aproape jumătate dintre vehiculele verificate în 2019 aveau deficienţe tehnice majore

Tot pe acest subiect, Auto Bild România a comunicat și cu reprezentanții Continental. Aceștia ne-au declarat că nu au nicio unitate de producție închisă în acest moment, dar au decis să țină toate întâlnirile cu parteneri interni și externi prin mijloace online. Iar delegațiile au fost limitate doar la călătoriile cu o importanță critică pentru companie. În plus, reprezentanții Continental în România ne-au comunicat următoarele: ‘Continental monitorizează cu atenție evoluția coronavirusului atât la nivel internațional, cât și național. Compania se supune deciziilor și măsurilor recomandate de autoritățile din țară pentru prevenirea răspândirii acestuia. Angajații din centrele de cercetare și dezvoltare pot opta pentru mobile work dacă modul de lucru permite. Intern comunicăm mesajele autorităților locale și naționale către angajații noștri. Am pus postere în locurile comune cu măsurile de igienă recomandate pentru prevenirea răspândirii de bacterii, precum: spălarea corectă și frecventă a mâinilor, atenția la felul în care tușim corect, limitarea contactului cu alte persoane, protejarea rănilor, precum și cu recomandările de măsuri simple de aplicat acasă pentru prevenirea de bacterii: igiena mâncării, spălatul cu atenție al rufelor și al vaselor, aerisirea locuinței etc. Angajații companiei care au fost în regiuni afectate sau au avut un contact apropiat cu un caz COVID-19 probabil (prezintă simptome) sau confirmat în ultimele 14 zile nu sunt primiți în nicio locație Continental din cauza unei posibile perioade de incubație. Acestea sunt instruite să urmeze protocolul comunicat de către autorități.

Am contactat și reprezentanții Star Transmission și Star Assembly, adică cei răspunzători de fabrica de transmisii Daimler din Alba. Răspunsul lor a fost următorul: “Referitor la solicitarea dumneavoastră cu privire la măsurile generale întreprinse de către compania noastră în vederea prevenirii riscului de infectare cu Coronavirus, dorim să precizăm faptul că monitorizăm în permanență răspândirea virusului, pentru a putea reacționa în orice moment la schimbările dinamice ale situației. Sănătatea și securitatea angajaților noștri este prioritate de vârf la Daimler. Din acest motiv, cu ani în urmă, au fost definite recomandări și măsuri de precauție, care trebuie respectate în cazul apariției unor epidemii sau pandemii, oriunde în lume. Această procedură este în permanență adaptată, actualizată și detaliată.

Procedura noastră se bazează pe cele mai recente sfaturi și informații emise de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Ministerul Sănătății și Direcțiile de Sănătate Publică. Daimler AG ia măsuri suplimentare pentru a-și proteja angajații, în cazul unui contact cu persoane infectate sau posibil infectate cu noul virus. Acestora li se solicită prompt autoizolarea pe durata celor 14 zile recomandate oficial de către autorități. În plus, spațiile de birouri sunt special curățate.

În ceea ce privește măsurile suplimentare, acestea urmează recomandările autorităților. Păstrăm un dialog deschis și permanent cu angajații prin toate mijloacele de comunicare de care dispunem, monitorizăm îndeaproape situația și ne adaptăm măsurile de precauție existente în consecință. Activitatea noastră operațională continuă fără restricții.

Ca de obicei, echipa Auto Bild România face toate eforturile pentru a vă ține la curent cu evenimentele din industria auto și domeniile conexe. Țineți aproape și rămâneți sănătoși!

Adaugă un comentariu