Cei mai renumiți tuneri de motoare diesel din State au primit o amendă colosală

Cei mai renumiți tuneri de motoare diesel din Statele Unite au fost dați în judecată pentru acțiunile lor și acum trebuie să plătească o sumă incredibilă.

Citește și:

Noul VW Golf GTD promite performanță diesel și extra atenție la mediu

Volkswagen încă are de plătit după Dieselgate: amendă-record în Canada!

Există un dispozitiv care transformă dieselul din Euro 5 în Euro 6! Cât costă conversia

Aceasta este singura țară din UE în care mașinile diesel cresc în popularitate

Volkswagen prezintă o nouă inovație tehnică: reduce cu 80% emisiile motoarelor diesel

Cu toate că atunci când te gândești la SUA te gândești în primul rând la muscle cars, în realitate cele care domină piața auto din America de Nord sunt pickup-urile. Așa că o emisiune TV despre pickup-uri acolo este la fel de populară acolo precum ar fi o emisiune despre Dacii tunate în România.

Emisiunea Diesel Brothers s-a concentrat, așadar, pe această pasiune a poporului american, punând accent pe motorizările diesel — adică majoritatea vânzărilor de pickup-uri în State. Prezentatorii dețin, de altfel, și o firmă care se ocupă de modificarea camionetelor.

Prezentatorii luau diferite modele de autoutilitare și le transformau, atât din punct de vedere estetic, cât și tehnic. Asta a presupus, în cazul lor, și „îndepărtarea’ unor elemente care au rolul de a diminua nivelul de emisii poluante emise de motor, cum ar fi filtrul de particule (DPF) sau valvele de recirculare (binecunoscutul EGR).

În mod deloc surprinzător, aceste modificări făceau ca „lucrările’ lor să fie foarte poluante, așa cum chiar reclamanții în inevitabilul proces au demonstrat. Utah Physicians for a Healthy Environment (UPHE), o organizație care luptă în direcția reducerii poluării în statul american, a cumpărat una dintre mașinile modificate de Diesel Brothers. În urma verificărilor s-a constatat că aceasta emitea particule toxice de 21 de ori mai mult decât înainte.

În urma unui proces intentat de UPHE, judecătorul a ajuns la concluzia că activitatea atelierului de tuning încalcă Clean Air Act, setul de legi care are ca scop accelerarea programelor de prevenție și reducere a poluării aerului. Nici faptul că emisiunea TV promovează acest stil de viață nu a fost în avantajul pârâților.

Prin urmare, tribunalul a decis să aplice o amendă de 851.451 de dolari americani grupului din spatele proiectului Diesel Brothers.

diesel-brothers-tuner-amenda

Adaugă un comentariu