Aceasta este singura țară din UE în care mașinile diesel cresc în popularitate

Cererea pentru mașini diesel a scăzut constant în ultimii ani, la nivelul Uniunii Europene, în urma scandalul Dieselgate. Cu toate acestea, o țară dezvoltată din Vest refuză să se alinieze trendului continental, locuitorii săi achiziționând din ce în ce mai multe autoturisme alimentate cu motorină.

Potrivit ACEA (Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile), Germania este singura țară din Uniunea Europeană în care cererea pentru mașini diesel a înregistrat o creștere în al doilea trimestru la anului. În acest stat, înmatricularea automobilelor diesel a înregsistrat o creștere de 3,5% în perioada aprilie-iunie 2019, prin comparație cu același interval al anului trecut.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Cât despre restul continentului, înmatricularea de vehicule alimentate cu motorină este în continuă scădere. Acestea au bifat o cotă de piață de 31,3% în aprilie-iunie 2019, în condițiile în care anul trecut reprezentau 36,3% din total.

Aproximativ 1.286.000 mașini diesel au fost înmatriculate în UE în cel de-al doilea trimestru al acestui an, spre deosebire de cele 1.538.000 de autoturisme diesel înscise în circulație în aprilie-iunie 2018.

Evident, cea mai populară alternativă o reprezintă mașinile cu motoare pe benzină. Cererea pentru acestea a crescut de la 56,7% la 59,5%. Acestea au avut cel mai mare boom în Lituania, unde plusul este de 60%. România se clasează pe locul 2 în acest top, cu o creștere de 38% a popularității mașinilor pe benzină.

 

Sursa foto: Santeri Viinamäki, via Wikimedia Commons

 

Adaugă un comentariu