Noul VW Golf GTD promite performanță diesel și extra atenție la mediu

După lansarea noii generații, Volkswagen a dat publicității și versiunile de performanță ale acestuia: GTI, GTD și GTE. Dieselul promite să fie mai „curat’ ca niciodată.

Citește și:

Volkswagen Touareg R este mai puternic chiar și decât Audi SQ7. Câți cai-putere are

Noul Volkswagen Caddy – tot ce trebuie să ştii

Volkswagen ne arată cel mai ușor mod de a parca un Crafter (VIDEO)

Volkswagen produce aproape la fel de multe mașini cât produce fabrica Wolfsburg cârnați

Volkswagen încă are de plătit după Dieselgate: amendă-record în Canada!

Nemții din Volfsburg au lansat triada de performanță pentru Golf 8, printre care se numără și hot-dieselul GTD. Având în vedere consecințele băguboase (pentru Volkswagen) de după Dieselgate, această decizie ar putea fi văzută ca discutabilă.

Însă Volkswagen vrea să demonstreze că orice iese de pe porțile fabricilor sale este puțin dăunător cu mediul, inclusiv motoarele diesel.

În cazul noului GTD, asta înseamnă montarea unui sistem de tratare a gazelor în două etape. Această soluție tehnologică are ca rezultat reducerea cu 80% a emisiilor de noxe poluante, comparativ cu generația anterioară a acestei unități diesel. Cifrele oficiale încă nu au fost date publicității.

Noul Golf GTD este animat de un diesel cu patru cilindri în linie, de 2,0 litri, cu 200 CP și 400 Nm. În versiune standard, acesta trimite puterea roților față printr-o transmisie manuală cu șase trepte. Opțional, o automată DSG cu șapte trepte este disponibilă.

Pe lista de dotări standard pentru noul Golf GTD se numără, printre altele, Lane Assist, Front Assist, asistentul la frânarea de urgență, diferențial electronic, sistemul Car2X și climatizare automată. Totodată, se laudă cu Vehicle Dynamics Manager, sistemul care îmbunătățește comportamentul mașinii în funcție de situațiile de trafic întâmpinate. Opțional, Golf GTD poate fi echipat și cu Dynamic Chassis Control, cu patru moduri de rulare: Eco, Comfort, Sport și Individual.

Adaugă un comentariu