Volkswagen Touareg R este mai puternic chiar și decât Audi SQ7. Câți cai-putere are

Volkswagen aduce la Salonul Auto de la Geneva cel mai puternic Touareg produs vreodată: un plug-in hybrid de performanță numit Touareg R. 

Citește și:

Noul Volkswagen Caddy – tot ce trebuie să ştii

Volkswagen ne arată cel mai ușor mod de a parca un Crafter (VIDEO)

Volkswagen produce aproape la fel de multe mașini cât produce fabrica Wolfsburg cârnați

Volkswagen Golf 8: prețurile pentru România, mai mici de 20.000 €

Volkswagen Touareg V8 TDI: noua navă-amiral din Wolfsburg

Acestea sunt primele imagini cu noul Volkswagen Touareg R, modelul care ocupă în acest moment prima poziție în topul celor mai puternice SUV-uri din gama producătorului german. Până acum, cel mai puternic Touareg era versiunea V8 TDI, care se laudă cu 421 de cai-putere.

Însă Touareg R nu mizează pe putere obținută dintr-o singură sursă, ci se folosește de un angrenaj motor termic-motor electric. Puterea totală a sistemului hibrid este de 462 de cai-putere, cu un cuplu maxim de 700 de Newtoni-metru. Unitatea termică, în acest caz, este un V6 de 3,0 litri, cu 340 de cai-putere, și un motor electric care dezvoltă 136 de cai-putere. Resursele sunt trimise către sistemul de tracțiune integrală 4Motion printr-o cutie automată Tiptronic cu opt trepte.

Cifrele de performanță încă nu sunt confirmate, însă ne așteptăm ca Touareg R să nu fie cu mult mai lent decât V8 TDI (4,9 secunde). Viteza maximă este limitată la 250 km/h. Aceasta este și viteza până la care funcționează și sistemul cruise control adaptiv, Touareg R fiind primul model Volkswagen care se poate lăuda cu această performanță. Viteza maximă pe care o poate atinge în mod electric este 140 km/h.

Apropo de electric: Touareg R are o baterie cu capacitate de 14,1 kWh, care i-ar permite o autonomie electrică de până la 50 de kilometri. Volkswagen încă nu a confirmat încă această valoare. Nu știm încă nici care sunt timpii de încărcare a bateriei pentru acest hibrid plug-in de performanță.

Adaugă un comentariu