Volkswagen Touareg V8 TDI: noua navă-amiral din Wolfsburg

Volkswagen Touareg V8 TDI a devenit noua navă-amiral a mărcii din Wolfsburg. La aproape un an de la debutul oficial al noii generații, Touareg a primit și un motor V8 TDI de 4.0 litri.

Va fi prezentat public în cadrul Salonului Auto de la Geneva, dar până atunci avem specificațiile tehnice pe care le așteptați încă de la click-ul care v-a adus aici. Astfel, motorul diesel de ultimă generați oferă 421 CP și 900 Nm. Singura transmisie din dotare este o automată cu opt trepte, iar tracțiunea integrală este și ea standard, la fel ca în restul gamei Touareg.

Motorizarea aceasta nu este doar pentru Touareg, ci a debutat în gama Audi SQ7, ca apoi să vină și la Bentley pentru Bentayga diesel, ulterior eliminată din oferta europeană. Exista și un V8 TDI și în gama Porsche, sub capota lui Panamera, unde oferea 422 CP și 850 Nm, dar și aceasta a fost retrasă după ce Porsche s-a lepădat de diesel.

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

Vânzările celui mai scump autoturism din gama actuală Volkswagen vor demara în luna mai, moment în care vom afla și cât o să coste un VW Touareg V8 TDI. Până atunci, aflați că el poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde, adică la fel de rapid ca un T-Roc R, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Există două pachete de design pentru Touareg V8: Elegance și Atmosphere. Primul este standard, iar al doilea este opțional și aduce culori calde la bord. Ambele au ornamente cu inscripția V8 și jante de 19 inchi în standard.

Tot standard este și suspensia pneumatică, tapițeria din piele Vienna, hayonul operat electric, pachetul Light&Sight, scaunele față comfort, sistemul anti-furt și pedalele sport din oțel inoxidabil.

Dacă nu vă plac modelel alimentate cu motorină, nicio problemă, Volkswagen a pregătit și un Touareg V6, echipat cu un motor turbo de 3.0 litri care asigură 340 CP și 450 Nm. Cuplul maxim vine între 1.340 și 5.300 de rotații pe minut. Sigur, cu V8 TDI vei avea de două ori mai mult cuplu, dar asta este altă poveste.

Adaugă un comentariu