Atelier de curățare a filtrelor DPF – cât poți câștiga din asta?

Atelier de curățare a filtrelor DPF  – cât poți câștiga din asta? Dacă te-ai întrebat deja acest lucru, acest material este pentru tine. Dacă nu, s-ar putea să afli lucruri noi.

  • Lupta pentru „aerul curat’ din România a lansat o nouă afacere de curățare a filtrelor DPF ale mașinilor de pasageri, camioanlor și autobuzelor.
  • Milioane de vehicule înmatriculate în țara noastră, dintre care multe cu motor diesel, arată cât de mare este piața.
  • Sofisticarea tehnică a procesului de curățare cu ajutorul unei mașini specializate elimină segmentul „DIY’, deoarece șoferii nu sunt capabili să curețe DPF-ul singuri folosind metode obișnuite de curățare.
  • Merită să profitați de ocazia de a deschide un un atelier care oferă un serviciu de curățare a filtrelor DPF ?

Înlăturarea unui filtru nu se plătește.

Cu doar câțiva ani în urmă, a fost foarte popular să oferim servicii de tăiere a filtrelor DPF în țara noastră. Clienții care nu știu că încalcă legea adesea pun multă încredere în mâinile mecanicii auto. Sub pretextul unui serviciu de încredere, clientul a fost informat că, după scoaterea filtrului, mașina va trece cu ușurință testele noxe în timpul inspecțiilor periodice la stațiile ITP.

Din păcate, nimeni nu a raportat că, în condițiile legii, o mașină cu DPF scos nu poate fi condusă legal pe drumurile publice și că aceasta nu va mai primi ITP-ul pentru că emisiile sale nu mai sunt conforme cu cele obținute la momentul în care a fost emisă aprobarea-tip pentru acel model.

Cum se curăță filtrul DPF?

Astăzi, aproape toată lumea a auzit despre metoda hidrodinamică de curățare a filtrelor de particule.

Metoda folosește forța hidrodinamică a fluxului de apă turbulent și forța impulsului de aer comprimat din compresor. Mișcarea fluidului (fluidul de lucru) este forțată de presiunea externă, care trebuie să depășească rezistența la curgere a canalelor de filtrare.

Performanța de aproape 100% a acestei metode a dominat piața de curățare a filtrelor DPF, punând în fundal alte metode mai puțin eficiente. Un alt plus este prețul accesibil al acestui serviciu. Apariția unei noi metode este însoțită și de apariția de noi oportunități de afaceri.

atelier de curățare a filtrelor DPF

Mașină de curățat filtru DPF realizată de OTOMATIC.

Randamentul rapid al investițiilor

Acesta este motivul pentru care apar noi companii de curățenie DPF. Tot ce ai nevoie în materie de echipamente este o mașină specială de curățat și un compresor de aer pentru a-ți începe afacerea. De exemplu, producătorul polonez OTOMATIC oferă aceste utilaje la un preț net situat între 82.000 și 115.000 de lei.

După achiziționarea mașinii, antreprenorul este instruit corespunzător. Cu toate acestea, procesul de curățare a filtrului DPF în sine nu necesită abilități speciale. Având în vedere costul tehnic mediu al filtrelor de curățare este de 30 lei, nu este dificil să calculăm cât de repede te poți aștepta la o rentabilitate a investiției din achiziționarea unei mașini.

atelier de curățare a filtrelor DPF

Cererea pentru acest tip de servicii continuă să crească

Cererea de curățare a filtrelor DPF este în continuă creștere. Acest lucru se datorează mai ales faptului că majoritatea vehiculelor înmatriculate în România sunt echipate cu motoare diesel. De aceea, companiile care curăță filtrele de particule nu se pot plânge cu adevărat de lipsa clienților. Schimbarea legilor, inspecțiile rutiere și amenzile mari descurajează efectiv eliminarea ilegală a DPF-urilor.

Prețul recomandat al serviciului de curățare a filtrelor variază astfel:

  • Autoturism : 300 – 450 de lei
  • Autoutilitara 350 – 550 de lei
  • Camion / Utilaje constructii sau agricole : 400-500 de lei

În prezent, Otomatic caută un distribuitor în țara noastră.

Citeste mai mult: www.otomatic.ro

Adaugă un comentariu