Încă puțin și vom vedea Audi e-tron Sportback pe străzi! (VIDEO)

Audi a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles 2019 versiunea coupé a SUV-ului electric e-tron. În primăvara lui 2020 vor începe livrările!

Citește și:

VIDEO: Audi PB18 e-tron – un shooting brake din viitor pe șoselele de azi

Road trip cu Audi e-tron – 1.000 de kilometri prin România

Prețuri în România: noul SUV electric Audi e-tron

Audi E-Tron GT Concept: A treia mașină electrică a mărcii

Audi e-tron Sportback 55 quattro folosește, așa cum era de așteptat, platforma tehnică a lui e-tron, adică două motoare electrice – câte unul pe fiecare punte – care însumează 360 de cai-putere și 561 de Newtoni-metru de cuplu; sprintul 0-100 km/h se desfășoară în 6,6 secunde.

Și e-tron Sportback dispune de modul Boost, care mărește cifrele de putere până la 408 CP și 664 Nm timp de 10 secunde, pentru un maxim de performanță. În modul Boost, coupé-ul e-tron poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde, și până la o viteză maximă de 200 km/h.

Motoarele electrice se hrănesc de la o baterie Li-Ion cu capacitate de 95 kWh, care în cazul lui e-tron Sportback 55 quattro garantează o autonomie de 446 de kilometri (calculată după standardul WLTP), cu 46 de kilometri mai mare decât în cazul lui e-tron. Această creștere, spune producătorul, este datorată designului mașinii (are un coeficient aerodinamic de 0,25), dar și a noilor faruri LED Digital Matrix, una dintre inovațiile cu care se laudă e-tron Sportback.

Citește mai departe despre Audi e-tron Sportback

Adaugă un comentariu