VIDEO: Bicicleta care își ține echilibrul singură

Un inginer din China a prezentat prima bicicletă din lume capabilă să își țină singură echilibrul.

Inginerul a prezentat creația sa pe YouTube, iar numele său este Zhi Hui Jun. În momentul de față, prototipul din acest clip este un proiect de cercetare, dar posibilitățile sale sunt cel puțin interesante. Pe lângă posibilitatea de a deveni o unealtă excelentă în învățarea oamenilor să folosească o bicicletă, această invenție are și alte utilizări.

Această bicicletă își ține singură echilibrul cu ajutorul unui sistem complex compus din mai multe accelerometre, un giroscop și a altor componente mecanice și electronice controlate de un computer integrat.

Potrivit lui Zhi Hui Jun, bicicleta poate să se ‘conducă’ singură și are capacitatea de a naviga prin oraș. Acest lucru este posibil datorită unui sistem de camere RGB care pot percepe adâncimea în spațiu, ce lucrează împreună cu un senzor LIDAR, iar împreună îi oferă ‘creierului electronic’ al acestei biciclete informații despre obstacolele și drumul din față.

Deoarece vorbim despre un prototip ce demonstrează funcționarea ideii, va trebui să mai așteptăm câțiva ani până să vedem o variantă în miniatură a acestui sistem care să fie integrată pe o bicicletă de producție.

În ritmul în care avansează tehnologia în zilele noastre, vom avea posibilitatea de a comanda printr-o aplicație o bicicletă care să ne aștepte în fața scării de bloc și care se va putea duce singură înapoi într-un rastel după ce ne terminăm călătoria pe aceasta. Iar acesta este doar un exemplu al posibilităților deschise de această invenție. Nu este exclusă nici o revoluție în lumea livrării de pachete mici, cum ar fi cele cu alimente, care ar putea călători pe distanțe scurte chiar și fără un livrator pe bicicletă. Suntem încă relativ departe de acel moment, dar primul pas a fost deja făcut prin bicicleta care poate să își țină singură echilibrul.

Adaugă un comentariu