VIDEO: Cum sună motorul V12 aspirat al lui GMA T.50

Pilotul Dario Franchitti a avut ocazia să fie printre primii care aud motorul V12 al lui GMA T.50, noul supercar creat de Gordon Murray.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest nume, Gordon Murray este creierul din spatele lui McLaren F1, iar noul său proiect se numește T.50 și va fi produs de compania sa, Gordon Murray Automotive.

Noul supercar are un motor aspirat de 4.0 litri, în configurație V12, ce va putea să atingă turația de 12.100 rotații pe minut. Acest lucru este o premieră în industria auto, iar noul model va stabili, cu siguranță, recorduri datorită acestui fapt. Propulsorul va dezvolta 654 de cai-putere și 467 Nm. Datorită unui sistem de admisie de tip ram-air, motorul va dezvolta încă 49 de cai-putere odată ce atinge o viteză suficient de ridicată.

Doar 100 de GMA T.50 vor fi construitem iar prețul de pronire al unui exemplar este de 3.3 milioane de dolari. Livrările demarează în 2022, iar zvonurile din industrie anunță că numeroase exemplare au deja clienți. Pe lângă cele 100 de unități menționate mai sus, Gordon Murray Automotive va construi încă 25 de unități, numite T.50 Niki Lauda, ce pleacă del a 4.4 milioane de dolari unitatea, dar acestea vor fi construite doar după ce prima sută de unități va avea ciclul de producție finalizat.

 

Adaugă un comentariu