Industria auto este dominată de SUV-uri. Oare de ce?

Faptul că SUV-urile au cele mai importante creșteri de vânzări pe majoritatea piețelor din lume nu mai este nicio surpriză pentru nimeni . Niciun segment nu poate concura, în acest moment, cu creșterile înregistrate de acest segment. Însă, acum avem confirmarea oficială că, în Europa, SUV-urile sunt segmentul cel mai bine vândut, pentru prima dată în istoria industriei auto. Personal, înțeleg de ce lumea caută să cumpere SUV-uri, dar motivele sunt destul de ilogice. Însă voi reveni la acest subiect.

În anul 2015, segmentul SUV-urilor a înregistrat o creștere de 24% și a ajuns la o cifră de 3,2 milione de unități vândute, cu o cotă de piață de 22,5%. Un procent uriaș. Și noutățile în materie de SUV nu s-au oprit. Sunt anunțate modele complet noi, care nu vor face decât să crească aceste procente.

Toți șoferii trebuie să știe asta! Cum se conduce corect o mașină!

Dacia Duster – primele poze cu interiorul!

Polițistul l-a oprit pentru un control de rutina, dar ce a urmat întrece orice imaginație

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

De ce spun că motivele achiziționării sunt de cele mai multe ori ilogice? Să vă dau un exemplu. Știți care este țara în care SUV-urile s-au vândut în 2015 într-un procent de peste 50% din numărul total de mașini vândute? Primul gând ar merge spre o țară cu condiții atmosferice care pun probleme, cu zăpezi, frig și gheață. Surpriză! Această țară este Portugalia, unde nu ninge niciodată și unde cel mai potrivit model cu care să circuli ar fi un cabriolet. Dar nu, lumea vrea SUV-uri. De asta spun că alegerea unui SUV este de multe ori ilogică. Dar piața dictează și cine nu se aliniază cerințelor are de pierdut. Așa că toată lumea produce și dezvoltă noi SUV-uri.

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

Permisele de conducere vor fi primite prin poștă și vor fi livrate gratuit

Ce șofer inconștient! O femeie a fost surprinsă conducându-și Loganul cu bebelușul în brațe

Intersecţia din România care este unică în Europa