Accidentul săptămânii: Ferrari LaFerrari își schimbă înfățișarea după ce intră în contact cu un VW Golf

Un superb Ferrari LaFerrari (cum altfel decât) roșu a trecut zilele trecute printr-o restilizare nedorită după ce a fost implicat într-o tamponare cu un Volkswagen Golf pe străzile din Monaco.

Dată fiind concentrația de mașini exotice pe metrul pătrat, Monaco este locul în care au loc de obicei și cele mai costisitoare accidente. Iar cel mai recent dintre acestea a schilodit taman cel mai rapid supercar al momentului: Ferrari LaFerrari.

Deși acest model poate prinde o viteză maximă de peste 350 km/h, se pare că în momentul producerii accidentului, acesta rula liniștit în zona centrului Monte Carlo Country Club. Nu este clar cine a greșit, însă traiectoria supercar-ului italian s-a intersectat într-un mod nefericit cu cea a unui Volkswagen GOlf IV, ambele mașini fiind avariate destul de serios după acest contact. Airbag-urile frontale s-au declanșat atât în Golf cât și în LaFerrari, protejându-i pe ocupanții celor două mașini, care au scăpat nevătămați.

Accident Ferrari LaFerrari

Volkswagen Golf este mai „tare’ decât Ferrari LaFerrari

Însă costul reparațiilor va fi unul consistent în cazul mașinii de culoare roșie, depășind cu siguranță valoarea totală a Golf-ului. În plus, urmările accidentului sunt mult mai vizibile în cazul modelului Ferrari, a cărui caroserie din fibră de carbon a fost proiectată să preia mult mai multă energie în caz de impact, deformându-se în consecință.

Deși pare greu de crezut, dat fiind numărul redus de exemplare produse (399) și mai ales valoarea acestora (1,69 milioane de euro bucata), acesta nu este primul Ferrari LaFerrari șifonat în trafic. În luna noiembrie a anului trecut, un alt model a fost lovit din spate de un camion pe o autostradă de lângă Modena, cu urmări mai puțin dramatice.