V-ați distrus mașina în gropile de pe drum? Iată cum recuperați banii

Numărul șoferilor care și-au distrus mașinile din cauza gropilor din asfalt sau al lucrărilor nesemnalizate a crescut îngrijorător în ultimii ani. Compania de Drumuri a plătit anul trecut 666.500 de lei către asigurătorii care au dat-o în judecată, cu 75% mai mult decât în anul anterior.

Șoferii care și-au distrus mașinile în gropile de pe autostrăzi sau drumuri naționale și le pot repara pe cheltuiala firmelor de asigurări cu care au contract. La rândul lor, firmele de asigurări se îndreaptă împotriva Companiei de Drumuri pentru recuperarea cheltuielilor.

Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin intermediul celor șapte regionale, a achitat anul trecut companiilor de asigurări suma de 666.500 lei, în baza sentințelor judecătorești definitive. Suma achitată în 2016 este cu 75% mai mare față de cea din 2015, de circa 381.600 lei, conform datelor CNAIR.

Întrebați care sunt motivele pentru care asigurătorii ajung să execute silit CNAIR, reprezentanții companiei au explicat că nu există o practică unitară la nivelul instanțelor de judecată, în dosarele care au ca obiect acțiunile în regres ale asiguratorilor.

De asemenea, în urma pronunțării hotărârilor judecătorești rămase definitive, companiile de asigurări demarează procedura executării silite, fără să verifice dacă sumele de bani au fost achitate benevol.

via |  economica.net

Adaugă un comentariu