Proiect: Programul “Prima Masina”

Piata auto din Romania a inceput sa dea semnale bune in prima jumatate a acestui an. Guvernantii se gandesc tot mai mult sa ajute piata de masini noi, motiv pentru care intentioneaza sa demareze prgramul “Prima Masina”.

Asa cum probabil ati intuit, acesta va avea la baza modelul “Prima Casa”.

“Generic i-am spus <>, se adreseza tinerilor cu varste intre 18 si 30 de ani. Nu exista un tanar care sa nu-si doreasca sa conduc o masina. Saptamana viitoare (n.r. 21.07 – 25.07) vom avea prima intalnire cu Fondul de Garantare, contragarantare si productorii”, a declarat Constantin Nita, ministrul Economiei.

In urma acestei intalniri, se va stabili suma maxima pe care tinerii o vor putea lua imprumut de la banci pentru a-si achizitiona un automobil nou. Pasii pe care acestia ii vor urma sunt aceeasi ca in cazul programului “Prima Casa”.

piata auto romania

 Citeste si: Evolutia pietei auto din Romania in primul semestru din 2014

Tinerii vor merge mai intai la o banca acceptata in program, vor depune un dosar cu actele necesare si vor primi o oferta de finantare. Cu actele oferite de banca, tinerii vor merge la un dealer si vor comanda masina dorita, urmand ca dosarul de la banca si confirmarea dealer-ului sa ajunga la Fondul de Garantare. Masina va deveni proprietatea tinerilor abia dupa ce institutia mai sus amintita va garanta creditul.

In prezent, pe piata din Romania exista un program similar dezvoltat de dealerii auto in parteneriat cu bancile, dar care vin cu oferte doar pentru masini cu motoare mai mici de un litru.

Sursa | ProTV

 

Adaugă un comentariu