Raliul Dakar 2015: Etapa 1 – Debut exemplar pentru MINI și Al-Attiyah

Fiecare început de an vine alături de Raliul Dakar, cea mai dură competiție de acest gen de pe mapamond. Ca și în ultimii șapte ani, Raliul Dakar 2015 se va desfășura în America de Sud pe teritoriul a trei state: Argentina, Chile și Bolivia.

Prima etapă a Raliului Dakar 2015 (Buenos Aires – Villa Carlos Paz) a măsurat 175 de kilometri pentru motociclete, camioane și quad-uri și 170 de kilometri pentru clasa auto. Până în acest moment, majoritatea concurenților care participă la trei dintre cele patru clase au încheiat traseul stabilit pentru ziua de astăzi de organizatori.

 

Raliul Dakar 2015 – Clasa Auto

La clasa Auto, câștigător de etapa a fost echipajul format din Al-Attiyah – Baumel aflat la volanul unui MINI Countryman, cu un timp total de 1:12:50. După doar 22 de scunde de la sosirea lui Al-Attiyah – Baumel a ajuns și echipajul Terranova – Graue (MINI). Pe locul trei al clasamentului de etapa a sosit echipajul Gordon – Campbell. Cele două exemplare Renault Duster au trecut cu bine de prima probă a Raliului Dakar 2015. Astfel pe locul 6 a venit echipajul Spataro – Lozada cu o întârziere de 1 minut și 16 secunde, iar al doilea echipaj, format din Garcia și Malano a venit pe 37 la 14 minute și 17 secunde diferență față de primul clasat.

 

Raliul Dakar 2015 – Clasa Moto

La clasa Moto, primul care a reușit să parcurgă cei 175 de kilometri a fost britanicul Sunderland (KTM). Pe doi a sosit Goncalves (Honda) cu 5 secunde întârziere, iar pe trei a ajuns Coma (KTM) cu 1 minut și 12 secunde întârziere. Românul Mani Gyenes a terminat pe locul 47 cu 12 minute și 28 de secunde în spatele lui Sunderland, în timp ce Marcel Butuza a încheiat prima etapă pe locul 51.

 

Raliul Dakar 2015 – Clasa Quad și Camioane

În clasa Quad câștigător de etapă a fost Casale cu un timp de 1:37:08, iar la clasa Camioane concurenții se află în acest moment în zona punctului de control 2.

Cu clasamentul complet vom reveni mâine, 5 ianuarie. 

Sursa | DakarRally

Adaugă un comentariu