Lamborghini Centenario LP770-4 – Adevărata definiție a unui hypercar

Lamborghini a anunțat că va prezenta versiunea Centenario LP770-4 în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Informațiile vin din partea lui Maurizio Reggiani, directorul departamentului de Cercetare și Dezvoltare Lamborghini.

Gândit pentru a sărbători 100 de ani de la nașterea lui Ferruccio Lamborghini, ediția aniversară Centenario LP770-4 va avea la bază modelul Aventador și promite un look extrem de agresiv presărat cu o mulțime de elemente de caroserie ultra-ușoare.

“Centenario reprezintă definiția noastră pentru un hypercar”, a declarat Reggiani.

Lamborghini Centenario LP770-4 – Motorizare

După cum probabil ați intuit, viitorul produs dezvoltat de italieni folosește motorul V12 de 6,5 litri care promite să ofere 770 CP. Acesta va fi cuplat la transmisia ISR cu șapte trepte și la un sistem de tracțiune integrală.

Citește și: Lamborghini Huracan dus la 848 CP de Novitec

În aceste condiții, Lamborghini Centenario LP770-4 ar trebui să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2,7 secunde, iar viteza maximă s-ar putea cifra la 350 km/h.

Citește și: Damac, un dezvoltator imobiliar, oferă un Lamborghini la o casă cumpărată

Producția lui Lamborghini Centenario LP770-4 va fi limitată la 40 de unități, dintre care jumătate vor fi versiuni Roadster. Prețul de pornire al unui exemplar este de 2,2 milioane de euro, însă toate unitățile sunt deja rezervate.

Notă – Exemplarul din imagine este un Aventador SV.

Via | WCF

Adaugă un comentariu