Mașinile care blochează mijloacele de transport în comun vor fi ridicate

Primarul general al Capitalei, Garbriela Firea, a avertizat că mașinile care blochează circulația mijloacelor de transport în comun sau a celorlalte vehicule vor fi ridicate de către Primărie. Declarația primarului general a venit în contextul în care circulația troleibuzului 70 a fost blocată în această dimineață timp de două ore, de la 06:00 la 08:10, în zona Bulevardului Basarabia.

„Începând de astăzi chiar, toate mașinile care vor bloca tramvaiele, troleibuzele, autobuzele, transportul în comun în general, alte căi de acces, de asemenea circulația, banda I, vor fi ridicate, până la aprobarea acestor norme de către consiliile locale, respectiv general pentru Primăria Capitalei, de către o platformă aflată la Administrația Străzilor și care va putea să acționeze urgent’, a anunțat primarul general al Capitalei.

În prezent, chiar și la cinci zile de la oprirea ninsorii în București, străzile și bulevardele din Capitală sunt blocate de munții de zăpadă care au fost curățați de pe carosabil în timpul deszăpezirii. O consecință a acestei situații este aceea că automobiliștii nu au efectiv unde parca mașinile, chiar dacă pe străzile principale se poate circula în condiții relativ bune. Situația se va înrăutăți cu siguranță în următoarele 24 de ore, când au fost anunțate noi căderi de zăpadă.

Gabriela Firea a criticat pasivitatea polițiștilor locali care au constatat blocarea circulației troleului 70, dar nu au luat măsura ridicării  mașinii care a blocat circulația. Legea care permite ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost votată anul trecut, existând inclusiv norme de aplicare. Aceste norme nu au fost însă însușite de către toate primăriile, atât generală, cât și de sectoare, prin norme interne.

„Este foarte rău că azi-dimineață cei care au constatat (Poliția Locală – n.r.) că o mașină privată, un autoturism, blochează linia de troleibuz 70 nu au acționat, chiar dacă nu sunt aceste proceduri votate încă în consiliile locale, potrivit legii. Se putea acționa imediat, energic, venea platforma de la Administrația Străzilor, ridica autoturismul, îl ducea într-o zonă în care nu mai bloca pe nimeni’, a arătat Gabriela Firea.