Lanțurile antiderapante pe zăpadă – cât de utile sunt?

Iarna a început mai devreme anul acesta, așa că trebuie să ne pregătim autoturismul corespunzător. Lanțurile antiderapante sunt necesare pentru a străbate cu ușurința drumurile acoperite cu zăpadă.

Citește și:

Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Spectaculos: vas de croazieră cu circuit de karting

Cel mai bătrân’ VW Beetle din lume a fost complet restaurat

Amenzi mari pentru abateri considerate minore de către șoferi

Uite câte amenzi adună o cameră fixă în două săptămâni

Ford Puma se întoarce!

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ford vrea să scape de mirosul de mașină nouă’

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Primul loc în Europa la aglomerație

 

Lanțurile antiderapante sunt concepute, în special, pentru autoturismele cu tracțiune față. Cu toate acestea, există și modele speciale pentru mașinile cu tracțiune spate, dar și pentru cele cu tracțiune integrală.

Înainte de a cumpăra o pereche de lanțuri antiderapante, asigura-te că sunt pentru măsura anvelopelor de iarnă cu care este echipată mașina ta. Dacă sunt prea mici nu se pot întinde, iar dacă sunt prea mari nu vor avea stabilitate. Prețurile acestora încep de la 40 de lei.

Asigură-te că ești îmbrăcat corespunzător atunci când le montezi pe mașină, deoarece această operațiune poate dura mai mult decât te aștepți.

O mașină echipată cu lanțuri antiderapante nu trebuie să ruleze cu o viteză mai mare de 45 km/h. Este foarte important de reținut, după ce ieșiți de pe drumul înzăpezit, să demontați lanțurile, pentru că la rularea pe asfalt, acestea pot strica anvelopele de iarnă, avariază asfaltul și pot să fie distruse în urma rulării în aceste condiții.

Iarna, pe lângă lanțurile antiderapante, recomandăm să țineți în portbagajul autoturismului o lopată și o pungă de material antiderapant. Pe lângă acestea, ar trebui să mai aveți, pentru orice eventualitate, hrană neperisabilă (batoane proteice, de exemplu), apă și câteva pături, dar și o chingă pentru tractare.

Pentru orice șofer, anotimpul rece poate fi foarte înșelător, așa că recomandăm să conduceți cu mare prudență, fie că drumul este acoperit de zăpadă sau nu.

Adaugă un comentariu