Sfaturi pentru întreținerea automobilului în anotimpul rece

Temperaturile de pe teritoriul României sunt în scădere, motiv pentru care vă oferim o serie de recomandări legate de șofatul și de întreținerea automobilului în această perioadă.

În cazul în care sunteți nevoiți să porniți la drum pe o vreme nefavorabilă vă recomandăm să aveți în portbagaj o trusă care să conțină: lanțuri antiderapante, nisip sau sare, lopată pentru zăpadă, perie de zăpadă, racletă, pătură, haine de schimb și nu în ultimul rând mâncare și apă în caz că apar situații de urgență.

Citește și: Sfaturi pentru iarna – Episodul 1 – Bateria si sistemul de incarcare

Dar înainte de toate, în această perioadă, automobilul dumneavoastră are nevoie de ceva mai multă atenție. Un prim pas pe care îl puteți face constă în alimentarea cu o motorină adecvată sezonului rece. Este cunoscut faptul că motorina conține parafină, un produs care la temperaturi foarte scăzute poate cristaliza, ducând astfel la blocarea sistemului de alimentare.

Citește și: Sfaturi pentru iarna – Episodul 2 – Antigelul si sistemul de racire cu lichid al masinii

De asemenea, pe durata anotimpului rece încercați, pe cât posibil, să aveți cât mai mult combustibil în rezervor. O cantitate mare de combustibil se va răci mai greu, iar rezervorul plin nu va permite apariția condensului.

Alături de aceste sfaturi, nu uitați nici de înlocuirea filtrului de carburant, menținerea acumulatorului într-o stare cât mai bună, verificarea sistemului de răcire și folosirea unui ulei de motor de o calitate bună.

Citește și: Sfaturi pentru iarna – Episodul 3 – Accesoriile pe care nu trebuie sa le uiti

Știm că sună destul de greu și de costisitor, însă întreținerea automobilului în acest fel va reduce masiv din problemele care pot să apară pe durata anotimpului rece.

 

În ceea ce privește sfaturile pentru șofat noi vă recomandăm următoarele:

– Încălziți mașina înainte de a porni la drum, însă evitați să faceți acest lucru în spații închise.

– Respectați limitările de viteză și mare atenție la “gheața neagră”.

– Mențineți o distanță corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic

– Reduceți viteza în apropierea podurilor, întrucât acestea sunt predispuse să fie alunecoase, chiar dacă pe asflat nu sunt urme de gheață sau polei

Sursa | Mol România

Adaugă un comentariu