Update: Ford EcoSport care va fi produs la Craiova din 2017 va fi un model nou. Alte modele ar putea fi introduse în fabricație ulterior

Ford a confirmat astăzi că va investi până la 200 de milioane de euro pentru a produce crossover-ul EcoSport la fabrica din Craiova, începând cu toamna lui 2017. 

Update:

Modelul Ford EcoSport care va intra în producție la Craiova din septembrie 2017 va fi un model diferit de cel care se comercializează în prezent. Oficialii Ford nu au precizat dacă va fi un model complet nou sau de un facelift consistent al modelului actual, rezumându-se la exprimarea laconică „puteți să fiți siguri ca modelul EcoSport pe care îl vom lansa în 2017 va arăta și mai bine față de modelul pe care îl avem azi aici și va caștiga și mai mulți clienți a lui  Jim Farley, Președinte și CEO Ford Europa. De asemenea, Ford a lăsat să se înțeleagă că ar putea produce la Craiova și altceva decât B-Max și EcoSport. „Ne asumăm în continuare angajamentul de a găsi si alte oportunități ca fabrica din Craiova să construiască și alte produse Ford, atât vehicule cât și motoare, astfel încât să folosim și mai bine capacitatea de producție și tehnologia existente – a adăugat Jim Farley. Oportunitatea extinderii activității fabricii de la Craiova a pus însă în discuție infracstructura deficitară a țării noastre. „Am agreat cu Guvernul României că vor fi necesare îmbunătățiri cheie ale sistemului feroviar și rutier pentru a sprijini creșterea anticipată a volumului de componente și vehicule produse ce vor intra și ieși de pe poarta fabricii – a punctat discret oficialul Ford.

Știrea inițială:

Ford a confirmat astăzi că va investi până la 200 de milioane de euro pentru a produce crossover-ul EcoSport la fabrica din Craiova, începând cu toamna lui 2017.

Vânzările de EcoSport au urcat anul acesta cu aproape 30% și ținând cont de previziunile legate de creșterea vânzărilor din segmentul SUV –urilor de mici dimensiuni, pentru noi este momentul oportun să mutăm producția de EcoSport în Europa și să beneficiem astfel de forță de muncă excelentă și de fabrica noastră de la Craiova,’ a zis Jim Farley, Președinte și CEO Ford Europa.

Jim Farley&John Oldham_2

Anunțul de astăzi vine ca urmare a discuțiilor pe care Ford le-a avut cu Guvernul României în vederea dezvoltării unui cadru de lucru pozitiv care să ajute producătorul de peste Ocean în perioada de tranziție. Totodată Ford a mai transmis astăzi că în continuare se caută oportunități de a construi noi produse la fabrica sa din Craiova pentru a folosi în întregime capacitatea de producție și tehnologia existentă.

Citește și: Ford EcoSport – Revizuit pentru pretențioși

În plus, Ford mizează și pe vânzările în creștere din segmentul SUV. În 2015, acestea au crescut cu 23%, raportat la întreaga industrie care a urcat și ea cu 10 procente. Segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni a crescut cu 44% în 2015, iar până în 2017, analiștii se așteaptă la o creștere de încă 35%.

Citește și: Ford EcoSport face cu ochiul clienților europeni

În prezent, Ford EcoSport este construit la fabrica din Chennai, India.

Adaugă un comentariu