Soluția pentru ca tinerii să fie mai prudenți la volan: instructorii vor învăța reguli de conducere defensivă

Academia Titi Aur a anunțat că în anul 2017 va școlariza 1.000 de instructori auto din toată țara care vor învăța reguli de conducere defensivă.

Academia Titi Aur va lansa “Viata e a ta”, o campania socială de constientizare și prevenție la nivel national cu scopul de a trage semnale de alarma asupra motivelor din cauza carora au loc accidentele rutiere. Instructorii vor fi instruiți și asupra cauzelor care provoacă accidentele rutiere: folosirea telefonului mobil, alcoolul, viteza, agresivitatea în trafic, centura de siguranță sau oboseala.

Cifrele arată că pentru tinerii detinatori de permis de conducere, cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani pentru care accidentele auto reprezinta cauza numărul 1 de deces, atât în România, cât și în lume (15%).

“Pregătirea precara și faptul ca soferii, indiferent de varsta, NU constientizeaza ce li se poate intampla, drept principalul motiv al accidentelor rutiere din Romania, iar numarul victimelor este in continua crestere. De la an la an, chiar daca numarul mortilor oscileaza sensibil, persoanele care au nevoie de spitalizare indelungata, care raman paralizate sau cu handicap, sunt din ce in ce mai multe. Iar daca am raporta numarul mortilor la 10 milioane de km parcursi, atunci ajungem iarasi in topul Europei, la fel ca si in 2008, cand aveam de 11 ori mai multe victime decat ultima tara clasata: UK”, a declarat Titi Aur.

Acesta a adăugat: “Din păcate, în Romania inca nu există noțiunea de preventie. Scolile de soferi nu au instructori suficient de pregatiti, care sa explice viitorilor posesori de permis de conducere ce inseamna sa conduca defensiv, autoritatile nu inteleg necesitatea obligativitatii unor astfel de cursuri, la nivel national, chiar daca in Europa ele NU sunt optionale. Însă demersurile noastre au ramas de fiecare data fara ecou, motiv pentru care, prin aceasta campanie sociala, vrem sa luam atitudine si invitam toti romanii să ne susțină!”.

taguri
Adaugă un comentariu