Insarcinata la volan: 5 sfaturi pentru viitoarele mame

Pui centura si pornesti, dar cum? Viitoarele mame trebuie sa tina cont de sfaturile urmatoare pentru a conduce in siguranta.

1. O femeie insarcinata poate sa conduca masina?
Da, dar nu fara precautii. In primele trei luni de sarcina, echilibrul hormonal se schimba. Femeile care experimenteaza stari de greata si au probleme circulatorii nu ar trebui sa mai conduca masina. Din trimestrul al doilea, aceste probleme dispar in mod normal.

2. Pot apoi sa conduc pana la momentul nasterii?
In ultimul trimestru de sarcina, femeile ar trebui sa conduca doar pe distante scurte. Fatul fiind mai mare, acesta va avea mai putin spatiu in uter, asa ca nu va aprecia pozitia ghemuita a mamei la volan. Mai mult, va riposta cu lovituri care pot deranja sau distrage atentia mamei. In ultimele sase saptamani de sarcina, femeile nu ar trebui sa conduca singure sau, cel mai bine, sa stea doar pe scaunul din dreapta.

3. Ce trebuie sa aiba in vedere o femeie insarcinata?
Daca parcurgerea unei distante mai mari este inevitabila, trebuie sa faca pauze dese si sa consume lichide si mancare in cantitati suficiente.

4. Din luna a cincea, centura devine inconfortabila. Se poate renunta la purtarea ei?
In niciun caz! In cazul unui accident, chiar minor, gravida se va lovi de volan. Asta ar pune in pericol atat viata ei, cat si a fatului.

5. Cum trebuie pusa corect centura?
Centura trebuie fixata intre coapse si abdomen. Pentru a preveni deplasarea centurii, in magazinele de specialitate exista accesorii speciale pentru femeile insarcinate.

Adaugă un comentariu