Kia a prezentat două concepte noi la Seoul – ambele sunt SUV-uri

Kia s-a prezentat la Salonul Auto de la Seoul cu două concepte: Masterpiece și Signature.

Primul este un off-roader robust cu un interior luxos și high-tech. Conceptul Masterpiece de la Kia nu va primi un descendent direct în producția de serie, dar va inspira viitoare modele SUV în gama producătorului din Coreea de Sud.

 

Citește și:

Programul Rabla 2019 a început oficial. Care sunt condițiile?

Martorii de bord – Peste 50 de semne explicate

Ce înseamnă TIR, Peco, Smart sau ARO – explicația abrevierilor

Poți fi arestat pentru că ai condus beat, chiar dacă nu pornești motorul

Gabi Tamaș, prins conducând cu 205 km/h, băut și fără permis valabil

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

 

Între timp, conceptul Signature ne arată noua evoluție a designului Kia, precum și aspectul care va inspira un viitor SUV al mărcii. Kia Signature va fi un SUV compact și va fi vândut la nivel global. La fel ca Masterpiece, Signature mizează pe tehnologie și se va bucura de numeroase echipamente avansate. Cel mai probabil, ne putem aștepta la ceasuri de bord digitale și mai multe sisteme de siguranță activă care să ajute șoferul să evite un accident în diferite circumstanțe.

După cum puteți observa, este o diferență puternică din punct de vedere stilistic între SP Signature și Mohave Masterpiece. Primul mizează pe un amestec de sportivitate și eleganță, în timp ce al doilea are un aspect angular, potrivit pentru SUV-urile de clasă mare. Din moment ce Kia a lansat recent un asemenea model în Statele Unite ale Americii, probabil că va mai dura ceva vreme până când liniile lui Mohave Masterpiece Concept să devină realitate în fabricile Kia.

Odată cu cele două concepte, Kia a anunțat la Seoul sistemul R.E.A.D. Acest acronim vine de la Real-time Emotion Adaptive Driving și se referă la o gamă de sisteme pentru era condusului autonom. Până când vor fi legiferate în mai multe state mașinile care se pot conduce singure, cei de la Kia vor oferi o suită de sisteme care să ajute șoferii să evite accidentele rutiere și să le asigure acestora un nivel superior de confort și satisfacție în călătoriile lor.

Kia va introduce și un sistem de comandă cu gesturi pentru unitatea multimedia, dar și senzori care vor citi expresiile faciale ale pasagerilor din față și ritmul cardiac pentru a decide diverse modificări de ambianță interioară. De la schimbarea muzicii redate de sistemul audio și temperatura stabilită de sistemul de climatizare, până la modificări de lumină ambientală și diferite alte funcții, sistemul R.E.A.D. de la Kia are multe oportunități de dezvoltare în viitor. Prima aplicație este un sistem prin care ocupanții vor putea ‘simți’ muzica pe care o ascultă și prin scaune, care vor vibra pe ritm și vor putea oferi o funcție de masaj.

Adaugă un comentariu