Cinci lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când alegi un ceas bărbătesc

Ceasul este singurul accesoriu care îmbină frumosul cu utilul în ținuta unui bărbat. În ultimii ani, ceasurile inteligente au devenit extrem de populare, parțial pe bună dreptate, pentru că, pe lângă faptul că pot fi un accesoriu pentru ţinuta de zi cu zi, vin cu o multitudine de funcţionalităţi. Şi totuşi, analizând rapoartele din industrie, tradiţionalele ceasuri de mână rămân la modă, fiind nu numai un accesoriu care poate desăvârşi ţinuta, ci şi o modalitate de a exprima adevărata personalitate a unui bărbat.

Astfel, un ceas poate să spună despre cel care îl poartă că apreciază punctualitatea și că este o persoană pe care ceilalți se pot baza.

În funcţie de brandul ales, fie ele ceasuri Tommy Hilfiger, Rolex, Omega, Timex ori Patek Philippe, aceste accesorii pot sugera că cei care le poartă pun mai mare preţ pe tradiţie sau sunt mai atraşi de ultimele tendinţe în domeniu.

De asemenea, ceasul ales poate să arate dacă posesorul este o persoană cu un stil de viață foarte activ – poate face mult sport sau scufundări ori este pasionat de alpinism, ori dacă pune mai mare preț pe aspectele practice ale vieții.

Nu în ultimul rând, foarte mulți bărbați consideră aceste accesorii drept o investiție, iar un ceas de lux poate sugera că persoana respectivă este  una de succes.

Aspectul exterior

Cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont atunci când achiziţionezi un ceas este ca acesta – având în vedere că este purtat zilnic – să nu te plictisească. Astfel, trebuie analizate cu atenţie toate elementele care ţin de aspectul exterior, de la forma şi grosimea carcasei şi materialul din care aceasta este realizată, dacă este lucioasă sau mătuită, la cronograf, display, culoare şi greutate.

Dimensiuni

Un alt aspect extrem de important și pe care poate nu toți bărbații îl iau în considerare este dimensiunea ceasului de mână, care trebuie să se potrivească perfect încheieturii. Un ceas mediu are dimensiuni cuprinse între 37 și 39 de milimetri, unul sport, între 40 și 42 de milimetri, în timp ce acelea considerate supradimensionate depășesc 45 de milimetri. Unele persoane preferă să impresioneze prin dimensiune și atunci, cel mai probabil, vor opta pentru un accesoriu supradimensionat.

Un lucru care trebuie luat în considerare este faptul că un ceas nu trebuie niciodată să atârne la încheietura mâinii.

Brăţara

În prezent, există o mare varietate de brăţări pentru ceasuri, acestea fiind realizate din oţel inoxidabil, piele sau înlocuitori din piele, cauciuc, în timp ce cataramele pot fi clasice sau de tip clips. De asemenea, brăţările pot fi într-o mare varietate de culori, texturi și dimensiuni. De reţinut este faptul că cele mai grele ceasuri sunt cele cu brăţară din oţel inoxidabil, iar cele mai uşoare, din cauciuc.

Stiliștii sunt de părere că un bărbat nu poate da niciodată greș cu o brățară din piele, într-o culoare neutră, ideal negru. De altfel, în general, culoarea ceasului și a brățării acestuia trebuie să fie aceeași.

La același capitol al brățării, mai trebuie luat în considerare faptul că pielea se deteriorează mai repede, în timp ce oțelul poate rezista decenii.

Funcțiile ceasului

Înainte de a deveni și un accesoriu care întregește ținuta, ceasul este, la bază, un instrument care măsoară timpul. De aceea, trebuie avute în vedere mai multe funcționalități cu care acesta este dotat, precum afișarea datei, cronograf, cronometru, tahimetru, sistem de iluminare, rezistența la apă.

De exemplu, dacă ești pasionat de scufundări, vei alege un ceas special conceput pentru a fi folosit la mari adâncimi. Însă această funcționalitate în mod sigur nu îți va fi utilă dacă mergi la birou zilnic.

Preț

Ceasul nu este unul dintre acele lucruri pentru care trebuie să faci credit la bancă. Prețul este foarte important în alegerea unui ceas, mai ales dacă nu faci parte dintre acele persoane care s-ar folosi de un astfel de accesoriu pentru a epata. Trebuie să ții seama, însă, de faptul că foarte puțini oameni au o cultură în domeniul ceasurilor și ar putea face diferența între unul ieftin și unul scump.

În concluzie, alege un ceas care să se încadreze în bugetul pe care îl ai  și pe care să îți dorești să îl porți zilnic la mână, indiferent de ținuta și de activitățile zilnice.

 Sursa foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro

Adaugă un comentariu