(P) Cum să-ți pregătești mașina pentru drum – sfaturi și recomandări

Indiferent dacă te pregătești să pornești la un drum lung sau dacă vei face doar o scurtă deplasare, mașina ta trebuie să fie într-o stare impecabilă. Este vorba de confortul și, mai ales, de siguranța ta și a celor dragi! Prin urmare, înainte să te urci la volan, îți recomandăm să ții cont de sfaturile noastre, care îți vor permite să fii pregătit pentru orice posibilă situație neplăcută.

Mergi la service

Revizia mașinii trebuie făcută periodic, dar și de fiecare dată când urmează să pleci la un drum mai lung. Prin urmare, prima ta oprire trebuie să fie la un mecanic auto, care să-ți verifice cu atenție sistemul de direcție, plăcuțele de frână și să schimbe sau să umfle cauciucurile.

O verificare completă vizează și nivelul lichidului de răcire a motorului, dar și buna funcționare a ștergătoarelor. Toate acestea contează, pentru că nu știi ce fel de vreme vei prinde pe drum și e bine să fii pregătit pentru orice situație.

Verifică actele mașinii

Înainte să pleci la drum, asigură-te că toate actele mașinii sunt în regulă. Astfel, pe lângă certificatul de înmatriculare, trebuie să ai asigurarea RCA aflată în termen de valabilitate, la fel și rovinieta, care îți permite să te deplasezi pe drumurile naționale. Poți opta pentru asigurare RCA online de la Otto Broker, unde ai posibilitatea să alegi chiar tu compania de asigurare la care vrei să închei polița de răspundere civilă auto. În plus, dacă alegi această variantă, vei primi și o poliță care te despăgubește și pe tine, ca șofer accidentat, deoarece include anumite cheltuieli medicale.

Dotează mașina cu tot ce este necesar

Nu poți pleca la drum fără să te asiguri că ai în mașină tot ce-ți trebuie pentru o călătorie confortabilă și sigură, atât pentru tine, cât și pentru cei care te însoțesc, precum și pentru ceilalți participanți la trafic. Iată câteva obiecte care nu trebuie să lipsească din dotarea standard a unei mașini:

  • trusă de prim ajutor

  • extinctor

  • triunghiuri și vestă reflectorizantă

  • roată de rezervă

  • chit pentru schimbarea roții de rezervă și pentru umflarea roților

  • trusă de scule pentru mașină

  • canistră de benzină (dacă vei merge prin zone mai izolate și nu știi dacă există suficiente benzinării)

  • suporturi și adaptoare auto pentru încărcarea telefonului, tabletei și a GPS-ului.

Țne cont de recomandările noastre, pentru a te bucura de călătorii cu mașina confortabile și mai ales sigure.

Sursa foto

Adaugă un comentariu