De ce toate mașinile ar trebui echipate cu camere de bord

Camerele de bord au devenit extrem de populare în ultimii ani, iar prețurile lor au scăzut suficient încât orice șofer cu simț de responsabilitate să își permită una. Aceste camere sunt create pentru a capta imaginile și sunetele de pe șosea, dar mai ales pe cele din fața mașinii. Unii șoferi preferă să instaleze o astfel de cameră și în spatele mașinii, pentru a avea întotdeauna vizibilitate bună asupra mai multor unghiuri. Dincolo de acest lucru, există însă numeroase avantaje ale camerelor de bord. Cele mai moderne te pot ajuta inclusiv să eviți accidentele, ele având un senzor care detectează dacă ești prea aproape de mașina din față și te avertizează să mărești distanța.

Imaginile video pot deveni probe în accidente

Principalul motiv pentru care șoferii își instalează camere auto este pentru a se proteja de răspundere în cazul unui accident care nu a avut loc din vina lor. Camera video pornește odată cu mașina și înregistrează imagini în buclă, adică imaginile filmate anterior sunt înlocuite de altele noi, odată ce mașina este repornită. Cu toate acestea, majoritatea camerelor video au setări personalizate și nu toate funcționează obligatoriu pe sistemul imaginilor în buclă. Filmările surprinse de camerele de bord se pot constitui în probe în cazul unui accident. Condițiile în care legea acceptă aceste imagini drept probe nu sunt încă foarte clar stabilite, însă există sute de cazuri în care poliția s-a autosesizat drept urmare a apariției unor astfel de imagini în spațiul public. 

Protejarea autoturismului de spargeri sau vandalism

Camerele auto mai avansate au o funcție asemănătoare cu cea a alarmelor de mașină. Această funcție permite camerei să rămână în stand-by și să pornească singură atunci când detectează mișcări în interiorul sau în jurul mașinii. În cazul în care cineva îți lovește autoturismul în parcare sau îți sparge mașina, îți va fi mult mai simplu să identifici făptașul. Chiar dacă nu reușești să dai de urma celui care ți-a avariat mașina, imaginile video pot fi probe și pentru compania de asigurări, care îți poate acorda mai ușor despăgubirile. 

Metodă de siguranță pentru părinții îngrijorați

Părinții care împrumută mașina copilului care abia și-a luat carnetul, dar sunt îngrijorați cu privire la cât de responsabil va conduce acesta, pot instala, ca măsură de precauție, o cameră de bord. Aceasta îi poate ajuta să monitorizeze în timp real locul în care se află mașina, atunci când camera este echipată cu GPS, dar și să observe comportamentul copiilor la volan, precum și persoanele care au urcat în mașină. 

Surprinderea șoferilor periculoși în trafic

De câte ori ți s-a întâmplat să vezi în trafic un șofer care conduce iresponsabil și periculos pentru cei din jur și să te întrebi cât va dura până când acesta va provoca un accident? Poliția se poate autosesiza în cazul imaginilor în care șoferii sunt surprinși efectuând depășiri periculoase, șicanând alți participanți la trafic sau conducând haotic. 

Surprinderea unor evenimente neașteptate sau spectaculoase

Momentele filmate de camerele de bord au devenit adeseori virale grație evenimentelor spectaculoase pe care le-au surprins. Explozia unui meteorit în Rusia ori meteoritul căzut în Texas, în noiembrie 2018, au fost surprinse doar cu ajutorul camerelor auto. Tot camerele de bord au arătat și proporția incendiilor din California, în 2018, au surprins formarea unor tornade spectaculoase sau întâlniri cu animale rare. 

Sursa foto: Fernost/Creative Commons

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu evomag.ro

Adaugă un comentariu