(P) Ai mașină, dar nu ai cârlig de remorcare? Iată 3 avantaje pentru a-ți cumpăra unul

Dacă mașina pe care o conduci nu are un cârlig de remorcare, ai multe motive pentru care ar trebui să achiziționezi unul. Noi am aflat trei dintre cele mai importante avantaje de a avea un cârlig de remorcare, pe care suntem bucuroși să le împărtășim cu tine.

Înainte de a afla ce beneficii vei avea de pe urma montării unui astfel de accesoriu auto, e bine să știi că poți opta pentru mai multe modele, adică poți comanda un cârlig de remorcare fix, unul demontabil sau unul semidemontabil. Alegerea îți aparține, în funcție de activitățile pe care obișnuiești să le faci, dar și de bugetul de care dispui pentru o achiziție de acest fel.

Iată în câte moduri te-ar putea ajuta un cârlig de tractare.

1. Vacanță cu rulota

Deși încă la început de drum în România, campingurile pentru rulote încep să devină din ce în ce mai populare în rândul pasionaților de călătorii. Cine nu și-ar dori o vacanță întreagă sau un weekend înconjurat de vegetație și aer proaspăt, alături de alți iubitori de natură, pentru un cost foarte redus?

Dacă vrei să dispui de mobilitate oricând pleci în concediu, dar să poți lua cu tine confortul cu care te-ai obișnuit, cea mai bună investiție pentru tine ar putea fi o rulotă.

Dacă nu îți permiți să o cumperi de unul singur, îți recomandăm să achiziționezi una împreună cu un alt prieten, sau, de ce nu, chiar mai mulți, și să o împărțiți pentru vacanțe. Singurul lucru de care veți mai avea nevoie va fi să comandați cârlige auto, câte unul pentru fiecare mașină, și să vă bucurați de cazare gratuită în concediu pentru tot restul vieții.

2. Remorcare

Și dacă tot a venit vorba de vacanțe, ar fi păcat să nu poți lua cu tine snowboard-ul ori ATV-ul data viitoare când ajungi la munte sau barca motorizată pentru escapada la mare, nu-i așa?

Remorca auto va fi cel mai bun prieten al tău în acest caz, pentru că te va ajuta să transporți toate echipamentele tale preferate oriunde ai ales să îți petreci timpul liber. Desigur, tot cu ajutorul cârligului auto vei reuși să legi remorca de mașină.

Poți remorca și mobila nouă pentru apartamentul pe care tocmai ai terminat să-l renovezi sau aparatele electrocasnice mari, care nu încap în portbagajul mașinii.

Poți ajuta un prieten să se mute în casă nouă sau poți transporta un vecin cu mașina defectă în service.

3. Suport pentru biciclete sau cutie de portbagaj

Mai rămânem puțin cu gândul la timp liber, pentru că lista utilităților unui cârlig de remorcare nu s-a terminat.

Suportul pentru bicicletele cu care vrei să faci drumeții în vacanță poate fi montat foarte ușor în spatele mașinii, la fel și cutia de portbagaj pentru transportul în siguranță al animalelor de companie de talie mai mare. Ai ghicit, tot cârligul auto este dispozitivul de care ai nevoie și în aceste situații!

Deși mulți șoferi susțin că un cârlig de remorcare le-a salvat de multe ori bara din spate a mașinii în momentul unei coliziuni, noi îți dorim să nu afli dacă dacă acest fapt este real sau nu, ci să te bucuri de funcționalitatea acestuia în toate celelalte situații pozitive prezentate mai sus.

Adaugă un comentariu