(P) Fii un conducător auto pregătit pentru situațiile neașteptate – Idei de scule și accesorii auto care nu trebuie să îți lipsească 

Pentru că trăim într-un secol al vitezei în care totul în jurul nostru se derulează cu o rapiditate uluitoare și ieșită din comun, cu greu ne-am putea imagina cum ar mai arăta viață noastră de zi cu zi fără existența mașinilor. Pe lângă faptul că acestea reprezintă un mijloc de transport foarte confortabil, mașinile sunt în același timp și mereu la dispoziția noastră, astfel că nu depindem niciodată de un anumit program.

O mașină însă, indiferent dacă este nouă sau second-hand, de brand, culoare sau orice altă particularitate are nevoie de întrețineri periodice pentru a putea funcționa în mod corespunzător și pentru ca noi să ne putem bucura din plin de toate avantajele pe care acestea ni le aduc.

Deși mașinile sunt create pentru a fi cât mai fiabile, nu sunt deloc rare situațiile în care acestea se defectează spontan, astfel că de cele mai multe ori în astfel de situații avem două opțiuni: fie încercăm să remediem noi problemele în situația în care ne pricepem, fie apelăm la un specialist auto. Indiferent de calea aleasă, un lucru este cert și anume faptul că de cele mai multe ori ne vedem nevoiți să înlocuim anumite piese auto pentru a ne putea bucura din nou de funcționalitatea unei mașini.

Iată însă câteva idei de scule și accesorii auto care nu ar trebui să îți lipsească niciodată din atelierul auto.

Un cric

Cricul este unul dintre produsele auto care nu ar trebui să îți lipsească niciodată din portbagajul mașinii având în vedere că acesta este deosebit de util în situația în care ai făcut pană la roată și trebuie să o înlocuiești. Dacă nu dispui încă de un cric auto, este recomandat să îți procuri unul de îndată.

O trusă cu șurubelnițe

O șurubelniță poate fi cu ușurință considerată o sculă universală având în vedere că este utilă peste tot, chiar și în mașină. Orice mașină conține sute de șuruburi și șurubele care se pot slăbi în timp, astfel că în situațiile de așa natură, o șurubelniță te poate scuti de numeroase bătăi de cap.

Cabluri electrice

Din diferite motive sau uneori chiar și din neatenția noastră, mașina poate rămâne fără baterie, situație în care un set de cabluri electrice te poate ajuta să solutionezi această problemă foarte rapid. Așadar, nu pleca niciodată la drum fără a te asigura că dispui de un astfel de produs în portbagajul mașinii.

Lanțuri auto

Deși acesta este un produs de sezon având în vedere că le vei putea utiliza exclusiv în sezonul rece și pe un carosabil acoperit cu zăpadă. Dacă nu dispui de suficient spațiu în portbagajul mașinii pentru a le lua mereu cu ține, asigura-te măcar că nu le uiți acasă în niciuna dintre zilele sezonului rece.

Set de chei

Situație cât se poate de similară cu cea a șurubelnitelor, un set de chei poate fi de asemenea un lucru care nu trebuie să părăsească portbagajul mașinii tale. Există numeroase situații care pot apărea și unde un set de chei îți poate fi de un real ajutor, fapt pentru care îți recomandăm să îl ai mereu cu ține.

Adaugă un comentariu