(P) Obiceiuri care ne nu ne ajuta sa vedem progres atunci când mergem la sala

Mersul la sala de forță sau cea de fitness este o activitate care pentru unii dintre noi a devenit o rutină. Beneficiile oferite de către mersul la sală dar și stilul nesănătos de viață pe care unii dintre noi îl au sunt motivele pentru care oamenii apelează la o astfel de soluție.

Nu toate persoanele care doresc să meargă la sală reușesc să facă o rutină din mersul la sală. Motivele care stau la baza unei astfel de situații sunt multiple, câteva dintre cele mai importante fiind prezentate în rândurile de mai jos.

De ce nu reușesc unii oameni să se țină de mersul la sală? Aceasta este întrebarea pe care și-o adresează toate persoanele care merg la sală doar pentru o anumită perioadă de timp cu toate că în momentul în care s-au apucat de mers la sală au spus că va fi pe termen lung și foarte lung. Cu toate că există o serie mare de motive pentru care se întâmplă acest lucru se disting câteva care sunt foarte populare. Acestea sunt următoarele:

  • Setarea unor obiective care nu au nici o legătură cu realitatea. Cea mai mare greșeală pe care o pot face persoanele care doresc să meargă la sală este să își închipuie că peste o perioadă scurtă de timp vor pierde multe kilograme sau vor acumula o masă musculară mare. Acest lucru este imposibil pentru că este necesară multă muncă și trecerea unei anumite perioade de timp pentru a putea înregistra rezultate vizibile. Sub nici o formă rezultatele bune nu se pot obține peste noapte. Constatând acest detaliu există anumite persoane care frustrate de faptul că nu au reușit ceea ce și-au propus renunță să mai meargă la sală. Acesta este cel mai popular motiv pentru care unii dintre noi nu reușesc să facă o rutină din mersul la sala de forță/fitness. Rezolvarea acestei situații este foarte simplă: setarea unor obiective care pot fi îndeplinite. În acest sens, apelarea la sfaturile unui specialist este o decizie foarte bună.
  • Intensitatea exercițiilor fizice trebuie să fie crescută doar după ce organismul se obișnuiește cu intensitatea exercițiilor și cere ceva mai intens. Arzând foarte repede etapele există riscul apariției accidentărilor. Chiar și apariția febrei musculare poate fi un motiv pentru care oamenii nu continuă să meargă la sală.
  • Stilul alimentar pe care îl au. Pentru ca rezultatele de la sală să nu întârzie să apară este necesar ca stilul alimentar să fie adaptat noilor nevoi avute. Este clar că organismul trece prin anumite schimbări în cazul în care mersul la sală devine o rutină. Pentru ca acesta să poată rezistă efortului fizic la care este supus trebuie să existe o alimentație corectă. Evitarea mâncărurilor de tip fast – food este una dintre condițiile de care trebuie să țină cont persoanele care doresc să înregistreze rezultate notabile ca urmare a mersului la sală. Pentru că unele persoane nu reușesc să își adapteze stilul alimentar la cerințele cerute de către mersul la sală preferă să renunțe la această activitate.
  • Aspectul financiar. Cu toate că mersul la sală nu necesită plata unui abonament costisitor trebuie știut faptul că persoanele care doresc să înregistreze rezultate remarcabile de pe urma realizării exercițiilor fizice trebuie să apeleze la tot felul de stimulente. Acestea au rolul de a oferi organismului energia de care acesta are nevoie pentru a putea face față efortului fizic la care este supus în timpul desfășurării exercițiilor fizice. Prețul acestora este destul de mare mai ales pentru persoanele care încă nu sunt sigure de motivele pentru care au decis să vină la sala de forță. Există multe site-uri de suplimente nutritive ceea ce înseamnă că alegerea trebuie să fie făcută după analizarea cât mai multor oferte.
  • Nu în ultimul rând, lipsa timpului liber este un alt motiv pentru care nu toți cei care se apucă de sală reușesc să facă o rutină din mersul la sală. Trăim într-o societate în care timpul este o resursă extrem de importantă pentru că au crescut foarte mult dorințele și așteptările pe care le avem de la tot ceea ce ne oferă viața. Totul necesită alocarea unei anumite perioade de timp ceea ce înseamnă că la un moment dat trebuie renunțat la anumite activități pentru a putea face cât mai mult din lucrurile dorite. De cele mai multe ori se întâmplă ca mersul la sală să fie activitatea la care renunță persoanele care nu stau deloc bine cu timpul liber.

Există însă și cei ce au o determinare de fier și reușesc sa meargă aproape in fiecare zi la sala. Iar pentru a obține rezultate cat mai bune, apelează și la soluții ajutătoare, precum cele puse la dispoziție de cei de la Gym Stack. Acest magazin este un importator Evogen la noi in tara, un brand cunoscut la nivel mondial cu produse de calitate destinate celor ce merg la sala atât la nivel competitiv cat și in interes personal.

Încheiem astfel prin a spune ca cei ce doresc sa înceapă sa meargă la sala trebuie să știe foarte bine care sunt motivele pentru care au făcut o astfel de alegere și trebuie să își seteze obiective care pot fi atinse cu foarte mare ușurință. Dacă aceste două aspecte sunt îndeplinite cresc foarte mult șansele de a face o obișnuință din mersul la sala de forță/fitness. Ținând cont de avantajele oferite este foarte important ca un număr din ce în ce mai mare de persoane să opteze pentru realizarea exercițiilor fizice în cadrul unei săli de forță sau de fitness.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare