(P) Ştiai că Volkswagen a produs în 2016 cea mai rapidă maşină din lume? Află şi alte curiozităţi despre piese auto pentru Volkswagen

De ani de zile automobilele Volkswagen sunt unele dintre cele mai populare autovehicule. Acest fapt este valabil nu doar în Europa, ci şi în întreaga lumea. În prezent, maşinile Volkswagen sunt disponibile pe pieţele de referinţă a peste 150 de ţări. Doar în anul 2019 concernul Volkswagen a produs peste 10,8 milioane de maşini. Anul de înfiinţare a companiei este 1937, din primul an câştigându-şi faima şi, ulterior, notorietatea nu doar ca producător de automobile de încredere, ci şi ca unul dintre principalii inovatori în domeniul auto. 

Specificaţii ale maşinilor Volkswagen

Posibilităţile de inovare în domeniul auto au fost activ implementate de compania Volkswagen de-a lungul întregii sale istorii de dezvoltare. În anul 2018, compania Volkswagen a câştigat Premiul pentru Inovație Auto. Acest premiu i-a asigurat titlul de cel mai inovator brand din segmentul producţiei în serie de automobile performante. Una dintre cele mai recente inovaţii ale companiei este a doua generaţie a sistemului de asistență de urgenţă. 

Un astfel de sistem monitorizează activitatea şoferului şi controlează traiectoria autovehiculului. Dacă maşina este pe punctul de a depăşi banda de circulaţie, iar şoferul nu reacţionează în acel moment, sistemul activează automat luminile de avarie pentru a avertiza ceilalţi participanţi la trafic. Mai mult, sistemul va alerta şoferul şi pasagerii din maşină prin intermediul semnalelor acustice, frânării intermitente şi mişcărilor uşoare ale volanului. În acelaşi timp, automobilul rămâne pe banda corectă, dar dacă nu există niciun răspuns sau reacţie din partea şoferului, maşina se opreşte automat. Pentru prima oară, acest sistem a fost disponibil pe varianta Volkswagen Arteon. În prezent este disponibil şi la maşinile berline, precum Passat B8. 

Multe dintre tehnologiile Volkswagen vizează optimizarea performanţelor motorului

Un exemplu remarcabil în această direcţie este motorul 1.5 TSI ACT BlueMotion instalat pe crossover-urile T-Roc şi hatchback-urile Golf VII. Sistemul de gestionare activă a cilindrilor (ATC) opreşte automat doi cilindri la o viteză care atinge 130 km/h în intervalul 1400 – 4000 RPM (rotaţii pe minut). Acest lucru permite economisirea a aproximativ 1 litru de combustibil la 100 km. Funcţia Eco-Coasting, implementată pe maşinile prevăzute cu o cutie de viteze sau transmisie cu dublu ambreiaj DSG (Direct-Shift Gearbox), opreşte motorul atunci când autovehiculul este condus la vale. 

Sistemul de control al supapelor şi VTG (turbocompresor cu geometrie variabilă) permit utilizarea ciclului Miller care creşte puterea motorului cu 10%. Toate aceste tehnologii permit unităţii de putere să se dezvolte până la 130 CP. Consumul de combustibil în ciclul combinat este de doar 4,8 litri la 100 de km. Cutia de viteze cu ambreiaj dublu DSG se numără printre soluţiile inovatoare ale producătorului Volkswagen. 

Printre numeroasele sale avantaje, cel mai apreciate de conducătorii de maşini Volkswagen este consumul excelent de combustibil. Prin urmare, datorită inovaţiei, astfel de automobile reuşesc să reducă consumul de combustibil cu 22% în comparaţie cu transmisia automată tradiţională şi cu 8,7 % în comparaţie cu cea manuală. Pentru a asigura funcţionarea sa pe termen lung, cumpăra doar piese auto pentru Volkswagen de calitate superioară. 

Adaugă un comentariu